Wisby Tankers AB · Publicerad 5 okt 2020

Vår kund Wisby Tankers är ett ägarlett rederi, söker nu en erfaren ekonomichef CFO. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till ägare och VD. Rollen är bred och omväxlande och du kommer att arbeta både operativt och strategiskt. Du har ett övergripande ansvarar för bolagets ekonomi och redovisning. Till din hjälp har du en ekonomiavdelning bestående av fyra personer och ett tätt samarbete med övriga avdelningar.

Vi söker dig som trivs att arbeta operativt som ekonomichef och vill vara med att leda och utveckla ekonomifunktionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten är en nyckelroll inom bolaget där din roll är att leda och styra ekonomifunktionen, utveckla och effektivisera rutiner och processer för redovisning och riskhantering. Din roll är också att ta fram underlag och göra riskbedömningar som används som underlag för bolagets fortsatta tillväxt.

Exempel på uppgifter och ansvarsområden är:
  • Helhetsansvar för ekonomifunktionen
  • Ansvar och kontroll för bokslutsprocessen, årsredovisning och utvecklingen av redovisningsrutiner och processer
  • Delta i ekonomistyrningen tillsammans med ägare samt bidra med ekonomiska underlag för att utföra riskbedömning inför beslutsfattande gentemot ledning.
  • Resultatuppföljning
  • Valutahantering
  • Vara ett stöd till företagets ledning och till övriga avdelningar
  • Kontakt med bank och revisorer.
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har relevant utbildning inom ekonomiområdet på högskolenivå och gedigen erfarenhet av liknande position och/ eller erfarenhet från en revisionsbyrå. Du är väl förtrogen med de lagar och regler som gäller inom redovisning (K3).

Du har mycket god erfarenhet och kompetens inom redovisning, rapportering och finansiell analys men också av ledarskap och en förmåga att få dina medarbetare att utvecklas i sina roller. Vi ser helst att du haft någon form av ledarroll och även av delaktighet i ledningsgruppsarbete.

Viktigt för rollen är att du har erfarenhet av att utveckla och effektivisera processer och arbetssätt. Du är van vid och trivs med att arbeta i en internationell organisation och talar och skriver engelska och svenska obehindrat.

Personliga kvalifikationer

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt på de personliga egenskaperna. Vi ser att du som söker har en drivkraft som gör att du motiveras av att påverka och åstadkomma resultat. Du ser effektiviserings- och förbättringsmöjligheter, tar snabbt tag i det du inte tycker fungerar optimalt och koordinerar och driver aktiviteter inom avdelningen.

Du delar gärna din bild av hur du anser att företagets och ägarnas intressen bäst tillvaratas

Vidare har du en god analytisk förmåga och värdesätter noggrannhet, samtidigt som du inte glömmer att lyfta blicken för att inte fastna i detaljer. Du arbetar målmedvetet med fokus på struktur, proaktivitet och kvalité. Du har förståelse för att arbetstempot kan variera och att prioritera bland arbetsuppgifter.

Självklart är du också en positiv och kommunikativ person som värnar om att ha goda, produktiva och trevliga relationer på arbetsplatsen.

Placeringsort

Lidköping

Om bolaget

Wisby Tankers är ett rederi som startade för 20 år sedan med 1 fartyg och har idag ansvar för driften av 14 fartyg. Fartygen fraktar olja och kemikalier i flytande form och har i år tagit två fartyg som fraktar apelsinjuice i drift. Vi har idag 14 anställda på kontoret i Lidköping och ca 350 sjöanställda. Våra fartyg befinner sig inte sällan i alla fem världsdelar samtidigt.

www.wisbytankers.se

Vad erbjuder vi dig

Wisby Tankers sitter i öppna och luftiga lokaler i porslinstaden med närhet till både lunchrestauranger och naturen.

Vi erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag samt sjukvårdsförsäkring för att vid behov få snabb vård.

Vi ser positivt på utveckling och uppmuntrar till utbildningar för att du ska kunna växa inom ditt område.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Wisby Tankers AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Marianne Seal på 0701 660 863. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga