Cloetta Sverige AB · Publicerad 17 nov 2021

Har du ett stort intresse och erfarenhet av teknik, underhåll och förbättringar från producerande industri?

Vill du bli en del av vårt fantastiska team och följa med på vår resa mot "The Perfect Factory"?

Om ja - då kan du vara rätt person för oss!

Vi söker nu en Reliability Engineer som gillar att djupdyka i siffor och analysera data och som har god erfarenhet av avhjälpande, förebyggande och förbättrande underhåll inom producerande industri!

Ditt bidrag
Teknikavdelningen på Cloetta i Ljungsbro ansvarar för fabrikens materiella tillgångar och mediaförsörjning, vilket innefattar allt från produktionsutrustning till själva fastigheten med tillhörande el, ånga, fjärrvärme, tryckluft, ventilation, kyla, vatten & avlopp men även trädgård. Arbetet leds av vår Technical Manager som tillsammans med sina 42 medarbetare driver arbetet inom de två produktionsinriktningarna, choklad och skumgodis. Rollen som Reliability Engineer kommer i huvudsak att fokusera på produktionsutrustningen. En viktig uppgift i den här rollen är att skapa en stabil och hållbar produktionsutrustning och att slitage och behov av underhåll är förutsägbart.

Ansvarsområden
  • Stöttar Technical Manager som strategisk rådgivare för den långsiktiga planen.
  • Driver och utvecklar det förebyggande underhållsarbetet.
  • Driver det ständiga förbättringsarbetet inom underhåll.
  • Leder RCA-team (grundorsaksanalys) för att utreda större haverier och lösa strukturella förluster.
  • Utför analyser av KPI (Key Performance Indicators) och identifierar förbättringsmöjligheter.
  • Leder cost & waste analyser som är en del av vårt Lean program.
  • Säkerställer ett engagerat och gott samarbete mellan produktion och underhåll.
Fokusområden
Målet är att uppnå en fullt fungerade produktionsutrustning med förutsägbart slitage och underhåll. Detta sker genom att vi ständigt arbetar med avhjälpande, förebyggande och förbättrande underhåll enligt våra processer. Rollens fokus är vår produktionsutrustning och att kontinuerligt arbeta med att analysera och utvärdera våra förluster för att nå högsta möjliga OEE. Det innebär att en stor del av uppdraget består av att analysera underhålls- och produktionsstatistik, varför utrustningen stannar, går sönder, påverkas av olika material, kvaliteter på ingredienser osv. Lösningar på de tekniska problemen tas därefter fram tillsammans med tekniker och andra berörda parter. Cloetta i Ljungsbro startade ett nytt Lean program för 1,5 år sedan och Reliability Engineer kommer att ha en aktiv roll och vara drivande i att utveckla nya rutiner, arbetssätt och processer inom underhåll.

Din bakgrund
Vi ser gärna att du har relevant högskole- eller yrkeshögskoleutbildning med inriktning teknik och ca fem års arbetslivserfarenhet från liknande uppdrag inom producerande industri, meriterande med erfarenhet från livsmedelsindustrin. Du har ett stort intresse för teknik och maskiner och gillar att arbeta med tekniska problem och att lösa dem tillsammans med andra. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom underhållssystem och har god erfarenhet av att undersöka och analysera data i Excel. Erfarenhet av Lean produktion, att arbeta nära produktutveckling och att delta/leda mindre projekt är önskvärt. Cloetta är en internationell organisation och koncernspråket är engelska varför goda kunskaper i såväl tal som skrift är ett krav.

Du som person
För att lyckas i rollen som Reliability Engineer så gillar du problemlösning och att arbeta självständigt i en bred roll som spänner över många olika frågor. Du är nyfiken och lyhörd och har drivet och intresset att identifiera förbättringsområden och skapa dina egna uppdrag. Du är utåtriktad och har lätt för att ta kontakt med såväl interna som externa parter och du samarbetar gärna och väl. Slutligen - att vara analytisk, strukturerad och ansvarstagande är en självklarhet för dig!

Hur är det att jobba för oss?
Inom Cloetta finner du många entusiastiska och positiva kollegor från olika länder och kulturer. Du kommer in i en öppen, välkomnande och inkluderande atmosfär där alla bidrar till att göra verklig skillnad för företaget och tillsammans skapar vi nya och smarta sätt att nå framgång. Cloetta kommer att coacha dig att växa och utvecklas för att utföra ditt uppdrag. Grunden för vårt sätt att arbeta och agera, både internt och externt, vilar på våra fyra kärnvärden; Focus, Passion, Teamplay och Pride.

Vill du vara en del i vårt team?
Cloetta samarbetar i denna rekrytering med Cojn Executive AB. Välkommen att skicka in din ansökan, CV och personligt brev, följ länken nedan. Om du har frågor, vänligen kontakta rekryteringskonsult Caroline Hansson + 46 76-850 11 70. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 12 december 2021.

Fackliga företrädare:
Ledarna, Mikael Ström, 070 - 698 59 52
Unionen, Åke Junland, 070 - 181 56 84
Sveriges Ingenjörer, Ann Kimmefors, 070 - 180 21 39
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Cloetta, grundat 1862, är ett ledande konfektyrföretag i Västeuropa noterat på Nasdaq i Stockholm. Cloetta tillverkar och marknadsför konfektyr, chokladprodukter, nötter, pastiller, tuggummi och pick & mix-koncept. I Cloetta koncernen finns sju fabriker i Sverige, Nederländerna, Belgien, Slovakien och Irland som sammantaget producerar cirka 97 000 ton konfektyr. Totalt säljs Cloettas produkter på mer än 50 marknader världen över och vi äger några av de starkaste varumärkena på marknaden, t.ex. Läkerol, Jelly Bean Factory, Red Band, Venco, Sportlife, Jenkki, Kexchoklad, Ahlgrens Bilar, Malaco och Nutisal, de flesta med en lång tradition. Vårt arbete världen över i alla led görs möjligt med våra ca 2800 fantastiska medarbetare. Cloettas Operativa division ansvarar för produktion, inköp, planering, logistik, kvalitet, teknik och säkerhet. Alla dessa funktioner jobbar med ständiga förbättringar i vår resa mot The Perfect Factory. I Ljungsbro finns Cloettas produktionsanläggning för choklad, wafer, skum och dragerade produkter. Här arbetar idag cirka 350 personer. Mer information finns tillgänglig på www.cloetta.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 dec 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Processingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga