Danske Bank · Publicerad 1 nov 2021

Nu söker Danske Finans, inom välrenommerade Danske Bank förstärkning till sitt team Performance Management i Linköping.

Är du en duktig redovisare med flerårig erfarenhet och med intresse för finansiell controlling, rapportering och analys?

Trivs du med teamarbete samtidigt som du gillar att arbeta självständigt? Då kan det vara just dig vi söker!

Rollen kräver god förståelse för redovisning och förmågan att hantera en stor mängd data. Tillsammans med ett härligt engagerat team ges du här möjligheten till att växa både personligt och professionellt med inspirerande ledare omkring dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Intern och extern finansiell rapportering inkl myndighetsrapportering
 • Löpande kostnads-, intäkts- och lönsamhetsanalyser
 • Analyser, utredningar och avstämningar kopplade till verksamheten
 • Att vara en god kravställare i olika system
 • Controlling och affärstöd
 • Utveckla och förbättra befintliga processer och rapportering
 • Stötta verksamheten i finansiella frågor och processer
 • Löpande förändrings- och utvecklingsarbeten
Som Financial Controller kommer du att tillhöra teamet Performance Management som ansvarar för den ekonomiska uppföljningen inom Danske Finans. Som Financial Controller har du ett nära samarbete med Group Finance och de nordiska kollegorna inom Performance Management. Du rapporterar till Head of Performance Management.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är utbildad ekonom, företrädesvis med inriktning mot redovisning eller ekonomistyrning. Du har sedan tidigare arbetat med redovisning och/eller finansiell controlling i minst fem år och känner dig bekväm med ovanstående arbetsuppgifter.

Vi ser även att du är en erfaren användare av Excel och har ett starkt intresse för system och utveckling. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Personliga egenskaper

Du som söker denna tjänst är en stabil och strukturerad person som gillar att arbeta självständigt i en ansvarsfull roll. Du är nyfiken och är inte rädd för att ifrågasätta gamla sanningar och hitta nya lösningar. Av dina kollegor beskrivs du som kommunikativ och serviceinriktad lagspelare.

Du tilltalas såväl av att utveckla processer som att dyka ner i detaljerna.

För att vara framgångsrik i rollen bör du även trivas med att snabbt få ett eget ansvarsområde samt arbeta med en föränderlig och spännande miljö där du kan vara med och påverka och driva utvecklingen av avdelningens arbete.

Vad erbjuder Danske Bank dig?

Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare med drivkraft att utveckla sig själva och våra affärer. För dig som vill växa både personligt och professionellt ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen):
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Controller, Redovisningsekonom
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Danske Bank är en nordisk bank med starka lokala rötter och broar till resten av världen. I över 145 år har vi hjälpt människor och företag i Norden att förverkliga sina ambitioner. Danske Bank har över 21 000 anställda i 10 länder runt om i världen som betjänar våra 3,4 miljoner privata kunder, företagskunder och institutionella kunder. Utöver banktjänster erbjuder vi även livförsäkringar och pensionstjänster, hypotekslån, förmögenhetsförvaltning, fastighets- och leasingtjänster.

I februari 2022 flyttar Danske Bank Linköping in i nya fräscha lokaler i LINK Business Center.

För mer information är du välkommen att kontakta Andreas Oliw på andreas.oliw@meritmind.se eller 072-010 18 07 . Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga