Försvarsmakten · Publicerad 13 juli

Är du intresserad av att arbeta på en flygdivision? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig - tillsammans utgör vi en del av Sveriges luftförsvar.

Arbetsuppgifter:
I rollen som divisionsadministratör kommer du att få en god inblick i hur flygtjänsten bedrivs vid ett av Sveriges mest spännande flygförband. Du kommer att arbeta nära divisionsledningen i administrativa och personalrelaterade ärenden, vissa av uppgifterna kommer även att vara direkt eller indirekt kopplade till flygtjänstens bedrivande.

Det övergripande syftet med tjänsten är att utgöra ett stöd och avlastning till divisionsledningen avseende det administrativa arbetet. Arbetsuppgifterna är varierande och mångsidiga, en stor del av uppgifterna kommer att lösas enskilt.

Befattningen styrs av tydliga ramar, men ett stort utrymme finns för eget kreativt lösande av tilldelade arbetsuppgifter. Befattningen riktar sig främst till sökande med civil bakgrund.

Kvalifikationer:
 • Lägst 3-årig gymnasial examen med fullständiga betyg.
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet som administratör eller motsvarande.
 • Mycket god förmåga att kunna uttrycka sig på svenska och engelska.
 • Goda kunskaper i Microsoft Office.
 • Hög förmåga att självständigt lösa dina uppgifter.
 • Svensk medborgare.
 • B-körkort.
Meriterande:
 • Akademisk examen.
 • Tidigare arbetslivserfarenhet från myndighet.
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet.
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens IT- och ärendesystem.
 • Kunskap om bedrivande av militär- och/eller civil flygtjänst.
 • Erfarenhet av PRIO/SAP.
Personliga egenskaper:
Rollen som divisionsadministratör innebär en aktiv dialog med medarbetare, chefer och externa aktörer. Detta ställer höga krav på en god samarbetsförmåga och således en god kommunikativ förmåga. Du behöver ha förmågan att tydligt kunna kommunicera i både tal och skrift på svenska samt engelska. Arbetet ställer dessutom höga krav på noggrannhet, kreativitet samt ansvarstagande. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Arbetet som divisionsadministratör innebär till stor del att ge service och du bör ha en väl utvecklad servicekänsla.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämplighet och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt:
Tillträde snarast enl. ök.
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattning är placerad på F7/Specialflygenheten i Linköping.
Anställningen kan undantagsvis innebära resor samt oregelbundna arbetstider.

Förfrågningar om befattningen kan göras till:
Christer Westerlund, tfn 072-181 13 46.

Fackliga representanter:
SACO Ulf Svensson,
SECO Magnus Krantz,
OFR/S Per Gunnarsson,
OFR/O Jan Möller,
Samtliga nås via växelnumret 013-28 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange även eventuella löneanspråk i din ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget