Försvarsmakten · Publicerad 16 sept 2020

Har du erfarenhet från arbete inom flygmaterieltjänst? Är du ordningsam, van att planera, rapportera, leda samt utföra tekniska bedömningar? Är du prestationsorienterad samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Nu har du chansen att söka ett utmanande och inspirerande jobb!

Om befattningen

Teknik- och vidmakthållandeavdelningen (TVA) är Flygvapnets teknikkontor som ansvarar för att hålla samman fortsatt luftvärdighet och underhållsproduktion, modifieringsverksamhet och gemensamma tekniska frågor för alla flygmaterielsystem i Försvarsmakten. BTA är arbetsnamnet på det som ska bli flygvapnets nya skolflygplan. Vi söker nu en Central Systemingenjör (CSI) till BTA systemet.

I din roll som CSI BTA kommer du att i samverkan med Teknisk chef materielsystem (TCM) och Systemingenjör bevaka och analysera inkomna LV-direktiv, analysera och utveckla underhållsprogram/ -koncept för BTA samt att hålla samman Försvarsmaktens systemsäkerhetsarbete avseende BTA.

Arbetet bedrivs och leds i samverkan med såväl industri, Försvarets materielverk och förband i Försvarsmakten. CSI arbetsleds av TCM BTA. Internationella industrikontakter och samverkan med andra nationer/operatörer förekommer och då är arbetsspråket engelska.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Företräder TCM avseende dennes uppgifter inom fortsatt luftvärdighet
 • Ansvarar för initialbedömning, åtgärder och uppföljning av inkomna luftvärdighetsdirektiv och servicebulletiner
 • Operatörsanpassar godkända data
 • Stödjer systemsäkerhetsarbetet i SSWG-2
 • Central systemingenjör, tillsammans med Central planeringsingenjör, arbetar med underhållsfrågor och att CAME beaktas vid projektering, införande, vidmakthållande och avveckling av system
 • Ansvarar för övervakning, analys och utveckling av underhållsprogram
 • Ansvarar för framtagning av årlig systemrapport.
 • Stödja i uppgifter avseende övergång SK60-BTA
 • Inom aktuellt arbetsområde fatta beslut i enlighet med godkända verksamhetsmanualer
Kvalifikationer
 • Utbildad Flygtekniker eller annan relevant ingenjörsutbildning som kan bedömas likvärdig av arbetsgivaren
 • Erfarenhet av arbete med flygmaterielsystem på förbandsnivå eller motsvarande civil erfarenhet, minst 3 år
 • God kännedom regelverk fortsatt luftvärdighet (CAME)
 • Erfarenhet av arbete med förekommande driftuppföljningssystem för flygsystem
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor. Du ser helheten och vet vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med processerna inom FM:s materielproduktion, materielförsörjnings- och underhållproduktion
 • Erfarenhet av arbete med FM:s förekommande driftuppföljningssystem (GDU, Fenix, PRIO m.m)
 • Erfarenhet från systemsäkerhetsarbete
Kontaktperson

Har du frågor? Kontakta Chef CTS Helikopter/Säkmat, Bo Svedevall tfn. 013-28 36 71 eller

Teknisk Chef BTA, Niklas Tapper, tfn. 013-28 31 43.

Övrigt

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Omfattning 100 %. Befattningen innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längre tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt. Beredd att placeras i insatsorganisationen.

Arbetsort

Linköping

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga representanter

OFR/O Matz Jakobsson

OFR/S Clarence Arnstedt

SEKO Simon Uppgren

SACO Borka Medjed Hedlund

Samtliga nås via FM växel på 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-11. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga