Försvarsmakten · Publicerad 22 jan 2020

I rollen som kommunikationschef vid Helikopterflottiljen ansvarar du för att utveckla förbandets kommunikativa förmåga både internt och externt samt för att analysera, planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser vid förbandet.
Kommunikationschefen ingår i Chefen Helikopterflottiljens ledningsstöd, är medlem i flottiljens ledningsgrupp och har ställföreträdande flottiljchef som närmaste chef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kommunikationschef stödjer du flottiljchefen och övriga chefer i kommunikationsfrågor och arbetar både operativt och strategiskt med kommunikationsinsatser.
Du ansvarar för interna och externa kommunikationsinsatser, lokal omvärldsbevakning, skriver texter och fotograferar samt arbetar med flottiljens digitala kanaler.
I uppdraget ingår även att ansvara för kriskommunikation.
Som kommunikationschef på ett krigsförband är du med på större övningar och ansvarar för press- och informationstjänst. Kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma även i andra sammanhang.

Alla anställda i Försvarsmakten ska uppfylla Försvarsmaktens krav för fysisk standard, därför ingår fysisk träning i tjänsten.

Kvalifikationer
  • Universitets- eller högskoleutbildning inom kommunikation eller medievetenskap, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Erfarenhet av arbete i en större organisation med kommunikation eller marknadsföring.
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • God datorvana, gärna med bildbehandlingsprogram.
  • Erfarenhet av att jobba med sociala medier.
  • Erfarenhet och god vana av att jobba proaktivt och självständigt.
  • Erfarenhet av att jobba i nätverk med andra aktörer.
  • B-körkort.
Meriterande
  • Erfarenhet av kriskommunikation.
  • Tidigare erfarenheter av arbete inom eller samarbete med Försvarsmakten.
Personliga egenskaper
Du är ansvarskännande och förstår vad det innebär att ingå i ett krigsförband på en position som innebär att du kommer att hantera säkerhetsskyddsklassad information och materiel.
Som person är du drivande och kreativ med ett strategiskt tänkande. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och är prestigelös i dina kontakter med andra. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och tvekar inte inför att hålla föredrag för större grupper.
Du tror på alla människors lika värde och lever efter Försvarsmaktens värdegrund.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i vår urvalsprocess.

Övrigt
Tillsvidareanställning heltid, sex månaders provanställning tillämpas.
Tillträde första augusti eller efter överenskommelse.
Arbetsort Linköping, men förbandet finns även i Ronneby och Luleå samt verkar över hela landet, så arbete på annan ort under kortare tid kan förekomma.
Individuell lönesättning tillämpas.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt utbildningar och övningar i krigsorganisationen.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Nuvarande kommunikationschef Lasse Jansson, 013-283918, lasse.jansson@mil.se.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Marina Anderzon, 013-28 37 04, marina.anderzon@mil.se

Fackliga representanter:
Anneli Helmersson, SACO
Mats Häggström, OFR-O
Caroline Nilsson, OFO/S
Urban Hellqvist, SEKO
Samtliga nås via växeln 013-28 39 00

Sista ansökningsdag:
Välkommen med din ansökan senast 2020-01-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga