Försvarsmakten · Publicerad 5 okt

Sökande enhet
MSS har tre enheter, utbildningsenheten, träningsenheten och utvecklingsenheten. Utbildningsenheten, vilken är MSS största, söker nu en sektionschef på SOU-avdelningen. Sektionen sorterar under C SOU-avdelningen i utbildningsenheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Befattningens huvudsakliga arbetsuppgifter handlar om att leda sektionens arbete i att utbilda kadetter som genomgår sin grundläggande officersutbildning.

Kvalifikationer
 • Genomförd SOU eller motsv
 • Tjänstgjort på mekaniserat/motoriserat/Lätt-skyttekompani
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet som plutonschef
 • Utlandstjänstgöring
 • Pedagogisk utbildning
 • FUSA-utbildning
Personliga egenskaper
Dina personliga egenskaper bör kännetecknas av ett gott ledarskap med en utvecklat god pedagogisk ådra. Du har ett gott sinne för och kan utbilda på stridsteknik/taktik inom kompaninivån.
Du är utåtriktad och arbetsvillig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Chefen för SOU-avdelningen mj Mikael Frisk på 013-195100 alt. 070-5925024.

Fackliga representanter
OFR/O, Stefan Ohlson
Nås via växel på 0500 - 46 50 00.

Övrigt
 • Arbetsort: KVARN
 • Beräknat startdatum/tillträde: snarast
 • Befattningsnivå: OR 6
 • Tjänstgöringsform: Tillsvidareanställning
 • Tjänstgöringsgrad: Heltid.
 • Primär målgrupp: Yrkesofficer
Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2016-11-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan, MSS, utbildar och utvecklar inom området markstrid. Det innefattar allt från utbildning på individ-, kompani-, bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Detta sker med hänsyn till människans förutsättningar och det breda spektrum av hot som finns i världen i dag. Försök och studier ligger till grund för markstridens utformning. En viktig del av Markstridsskolans ansvar är markstridsförbandens simulatorträning. Med avancerad simuleringsteknik genomför man realistiska övningar som ökar soldatens, kompaniets och bataljonens förmåga.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga