FMV · Publicerad 6 dec

Bakgrund
Test och Evaluering (T&E) är en sammanhållen enhet med särskilt resultatansvar inom FMV. T&Es verksamhet omfattar en leverantörsoberoende validering och verifiering av de produkter FMV levererar till Försvarsmakten samt tester och provning av produkter och tjänster som levereras till externa kunder i Sverige och internationellt. T&Es verksamhet omsätter ca 550 miljoner kronor per år. Verksamheten genomförs vid provplatser lokaliserade i Vidsel, Karlsborg, Skövde, Linköping, Karlskrona och Enköping.

T&E Luft Teknisk Enhet (T&E Luft TE) är en enhet vars främsta uppgifter är att tillhandahålla luftfartygssystem med eller utan provinstallationer för flygutprovning, flygträning eller flygutbildning.

Inom Teknisk Enhet kommer Du tillhöra flygsystemfunktionen som ansvarar för fortsatt luftvärdighet på luftfartyg.

Ditt arbete som materielplanerare
Du arbetar med underhålls och materielplanering av beväpning och yttrelast till Fpl39 samt Bas-mtrl, med avrapportering i uppföljningssystem (UEF, LIFT, PRIO, FENIX mm). Arbetet innebär bevakning, planering och beställning av underhåll där underhållsplaner för respektive system ligger till grund för arbetet.
Arbetet omfattar även bevakning, beredning samt beställning av tekniska arbeten för de luftfartyg och materiel som T&E Luft TE har ansvar för.

Tjänsten är placerad i Linköping.

Våra förväntningar på dig
Vi tror du har grundläggande gymnasieutbildning samt grundläggande teknisk utbildning på flygplan. Har du även genomfört typutbildning på något luftfartyg är det en merit.

Du har god kännedom om flygmaterieltjänst med inriktning på dokumentation och uppföljning. För att klara av uppgifterna behöver du också ha erfarenhet av underhåll och materielplanering av flygsystem men även kunskap om flygverksamhetens underhålls- och materielplaneringstjänst. Det är meriterande med erfarenhet av de militära drift- och underhållsuppföljningssystemet UEF, LIFT, PRIO och FENIX. Du innehar svenskt körkort på personbil. Arbetet kräver att du har lätt för att förstå underhållsplaner på svenska och engelska och att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Du har dokumenterad god samarbetsförmåga, har lätt för att arbeta i grupp och kan ta egna initiativ. Vi tror du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och kan hantera stressituationer. Du tar ansvar för dina egna uppgifter är engagerad och har lätt för att anpassa dig vid förändringar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du passar in i vår enhet

Resor, främst inrikes ingår, i arbetet.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via Lediga jobb genom att skicka in din intresseanmälan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Ronny Nordmark SACO, Lars Emilsson Försvarsförbundet/TCO, Peter Andersson SEKO, Peter Wallgren OF. Alla nås genom vxl: 013-243000.

Vid frågor ber vi dig kontakta Anders Herlufsén, Chef Teknisk Enhet, på telefon 0708-715153 eller Göran Johansson, Chef Flygsystem, på telefon 0705-786260

Sista ansökningsdag 2018-12-16

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga