HKScan Sweden AB · Publicerad 3 okt

HKScan är Nordens ledande livsmedelsföretag. Vårt utbud består av ansvarsfullt producerade köttbaserade produkter och måltider, samt innovativa lösningar som gör vardagen lättare för våra kunder. Våra produkter ger smakglädje och präglas av vårt nordiska arv, hög kvalitet och en ansvarsfull produktion. Detta löfte omfattar hela värdekedjan för köttet - från gård till gaffel. Våra kunder finns i detaljhandel, livsmedelstjänster och industrisektorer, och våra hemmamarknader utgörs av Finland, Sverige, Danmark och Baltikum. Vi exporterar till närmare 50 länder. År 2017 hade HKScan en omsättning på 1,8 miljarder euro och cirka 7 300 anställda.

HKScan har fyra produktionsanläggningar i Sverige; i Linköping, Halmstad, Kristianstad och Skara. På fabriken i Linköping arbetar ca 650 personer med främst slakt, styckning, chark, konsumentpaketering och nationell distribution.

Som Teknikchef har du det yttersta ansvaret för alla tekniska frågor rörande fabrikens inre och yttre, såsom underhåll av maskiner, energiförsörjning, fastigheter, skalskydd med mera.
Hela teknikorganisationen består av ett trettiotal personer fördelade på mekaniker, elektriker och automationstekniker. Utöver dessa personer har man ett tiotal personer som jobbar under entreprenader. Dessa externa partners utför sitt arbete på plats på anläggningen och rapporterar till teknikchef. Dessutom finns ytterligare inhyrda resurser som du ansvarar över.
Du har bland annat en Underhållschef och en El-och fastighetschef som rapporterar direkt till dig.

Som Teknikchef kommer du att vara involverad i en mängd olika frågeställningar och kontaktytorna är många. Du har även ett aktivt samarbete med Teknikcheferna på övriga anläggningar samt med central teknikfunktion i Finland.
Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Plant Manager i Linköping

Huvudsakliga ansvarsområden:
 • Ingå i ledningsgruppen tillsammans med Platschef, Produktionschefer samt stödfunktioner
 • Personalansvar för sex direktrapporterande
 • Vara delaktig i strategi och långsiktig planering gällande tekniska frågeställningar och samordning samt investeringar på platsen
 • Delta i det pågående arbetet kring miljö och kvalitet
 • Ansvara för budget och prognoser gällande Underhåll och Mediaförsörjning
 • Vara kontaktperson och kravställare/beställare för externa leverantörer
 • Agera som lokal projektledare vid projektrelaterade arbeten
 • Arbeta med uppföljning, utveckling och ständiga förbättringar inom teknik, miljö och energiområdet
Om dig:
 • Mycket goda ledaregenskaper
 • Bred arbetslivserfarenhet från verkstad/tillverkande industri, insikt i LEAN-arbete
 • Analytisk förmåga, ser helheten
 • God kommunikatör
 • Förmåga att ha många pågående aktiviteter igång samtidigt
 • Kommersiellt tänkande med förmåga att se var nedlagda resurser bäst kommer till sin rätt
 • Teknisk högskoleutbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet
Om oss:
Vi är en organisation som sätter medarbetarna i centrum. Det betyder att vi tror att vi presterar bäst när vi samarbetar med varandra. Våra chefer vet att de inte kan allt; vi lär oss tillsammans och växer tillsammans.

Att arbeta på HKScan passar dig som vill ha utmaningar och som inte är rädd för att utmana. INSPIRE; LEAD och CARE är våra gemensamma värdeord som guidar oss i vårt arbete.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar vi med Novare Propell.Ansöker gör du på www.novarepropell.se.
Klicka på ”Ansök nu” och bifoga ditt CV och personliga brev. För mer information är du välkommen att kontakta Charlotta Cedermark på 0735-233004 eller charlotta.cedermark@novarepropell.se
Då vi går igenom ansökningar löpande ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt. Vänligen notera att vi ej tar emot ansökningar via e-post med anledning av GDPR.


Det här är HKScan:
För oss får bara det bästa hamna på gaffeln. Det betyder att vi strävar efter att erbjuda välsmakande produkter med hög kvalitet som framställts på ett hållbart och ansvarsfullt sätt i enlighet med vårt nordiska arv.

Som en del av vår familj med över 7 000 medarbetare från skilda bakgrunder kan du vara med och omsätta den här visionen till verklighet med hjälp av vår strategi Inspire, Lead, Care. Vi tror att karriärmöjligheter, yrkesmässig utveckling, innovation och samarbete är sådant som skapar ett gott och dynamiskt arbetsklimat.

Vi går i bräschen genom att se till att vår verksamhet har en positiv inverkan på samhället och miljön. Eftersom vår värdekedja sträcker sig från gård till gaffel kan vi erbjuda en stor yrkesmässig bredd, från etiska djurinköp till innovativ marknadsföring. Med fokus på våra medarbetares karriärutveckling, deras säkerhet och hälsa ger vi dig utmaningen att se till att bara det bästa hamnar på gaffeln.
+ Läs mer om jobbet