Heraeus Kulzer · Publicerad 30 sept

Heraeus Kulzer söker en ny medarbetare

Sales Representative

Vi behöver stärka vår säljorganisation, därför söker vi nu en ny medarbetare.

Heraeus Kulzer är ett av världens ledande dentalbolag med huvudkontor i Hanau i Tyskland. Det är en del av den japanska koncernen Mitsui Chemicals Group. Dotterbolaget, Heraeus Kulzer Nordic AB, har sitt kontor i Helsingborg och ansvarar för verksamheten i Norden och Baltikum. Produktportföljen är bred och erbjuder dentala material, digitala produkter och tjänster till i första hand tandläkare och tandtekniker. Produktsortimentet täcker såväl kosmetisk tandvård, tandbevarande material, protetik, parodontologi och digitala produkter. Vi säljer även utrusning så som intraorala scanners, labbscanners mm. Heraeus Kulzer sysselsätter cirka 1400 medarbetare över hela världen.

Vår motivation är att bidra till våra kunders framgång genom att alltid leverera produkter och tjänster av högsta kvalitet. Vårt fokus kommer alltid att vara kundorientering, lojalitet och service. Genom produkter som ger bästa möjliga estetiska resultat, ger vi fler patienter möjlighet att få ett vackert leende, bättre självkänsla och förbättrad livskvalitet.

För mer information om vårt företag: www.heraeus-kulzer.se

Arbetsbeskrivning

Som Sales Representative i vår säljorganisation är du ansvarig för att bearbeta ett distrikt. Du marknadsför och skapar behov av våra produkter och besöker främst tandläkare. Du etablerar, utvecklar och vårdar kundrelationer. I arbetet ingår att utveckla och öka försäljningen hos befintliga kunder och bearbeta nya kunder med målsättningen att skapa fortsatt tillväxt och möta både nuvarande och framtida behov hos kunderna. Tjänsten innebär också att analysera marknadens önskemål genom att aktivt följa med branschens trender. Dagliga resor i ditt distrikt tillhör tjänsten liksom vissa resor inom Sverige och vid behov inom Skandinavien.

Tjänsten som Sales Representative är mycket varierande och spännande med mycket ansvar och kontakter på marknaden. Du motiveras av affärer och får energi av att träffa kunder. Ditt distrikt är i sydöstra Sverige, Sörmland och Östergötland.

Personlig profil

Vi söker dig som brinner för försäljning. Du har tidigare arbetat med försäljning och trivs med att vara resande i bil. Erfarenhet från dentalbranschen och klinisk dentalbakgrund är meriterande men inget krav.

Som person är du social, öppen och relationsskapande. Du är initiativrik, van vid att ta ansvar och att självständigt skapa resultat. Kundfokus är en självklarhet för dig, du är resultatdriven samtidigt som du är förtroendeingivande och kan samarbeta tillsammans med kollegor i organisationen för att hitta lösningar och överträffa kundens förväntningar.

Vi arbetar i en internationell miljö där projekt kan involvera såväl interna och externa som nationella och internationella aktörer. Därför är det av stor vikt att du är bra på att kommunicera på såväl svenska som engelska i både tal och skrift. Du är en van dataanvändare och har goda kunskaper i MS Office, särskilt Excel och Powerpoint.

Vi erbjuder

En spännande tjänst med stort ansvar, marknadsmässig lön och tjänstebil. Tjänsten är en heltidstjänst, dagliga resor ibland med övernattningar förekommer. Du har hemmakontor och sannolikt är din bostadsort inom distriktet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning under de första 6 månaderna.

Sista ansökningsdag 31 oktober 2016 men urval kommer att ske löpande.

Är du den vi söker?

Välkommen in med din ansökan genom att trycka på ”Sök tjänst” nedan. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan, observera att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot ansökan via e-post.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Field Sales Manager Bengt Schölander telefon 070-5174979 eller Country Manager Nordic and Baltics Joakim Bursell telefon 070-6233110
+ Läs mer om jobbet