Synlab AB · Publicerad 20 nov

Meritmind har fått i uppdrag att rekrytera en finansiell controller till SYNLAB, tidigare ALcontrol. Sedan juli 2017 ägs bolaget av en utav Europas största laboratoriekoncerner - SYNLAB.

I samband med integrationen i den nya koncernen har ekonomiteamet erhållit ett utökat ansvarsområde för Norden samt nya arbetsuppgifter avseende finansiell styrning, analys och rapportering. Med anledning av detta är tjänsten som finansiell controller nyinrättad.

Nu söker vi dig som vill vara delaktig i att vidareutveckla ekonomifunktionen med fokus på flera områden inom t.ex. ekonomistyrning, budget/ prognos, beslutsstöd, rapportering etc. Här får du som har stort intresse av ekonomisk styrning i en global kontext möjlighet att bidra till en fortsatt ständig förbättringskultur. Vill du vara med på SYNLABS fortsatta resa?

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som finansiell controller kommer du arbeta nära ekonomichefen med att driva, utveckla och koordinera ekonomifunktionen för alla nordiska bolag samt agera backup för denne.
 • Månadsvis analys och rapportering
 • Intern månadsprognos
 • Driva årlig budgetprocess samt kvartalsprognoser
 • Agera stöd till verksamheten i ekonomifrågor
 • Medverka i utveckling och kvalitetssäkring av ekonomiska processer och system
 • Vidareutveckling av systemstöd för verksamhetsstyrning och beslutsstöd
 • Investeringsstyrning och uppföljning
 • Hantering av frågeställningar inom likviditetsstyrning och skatt
 • Säkerställa så att formalia och regelverk för nordiska bolagen efterföljs och upprätthålls enligt IFRS
 • Övrigt förekommande arbetsuppgifter inom ekonomiteamet
Tjänsten innebär informell arbetsledning, såsom t.ex. projektledning, teamarbete mot uppsatta mål etc., men har inget formellt personalansvar.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi ser att du som söker denna tjänst har högskole-/ universitetsutbildning inom ekonomi. Du är en kvalificerad ekonom med gedigen arbetslivserfarenhet av ekonomiska processer såsom bokslut, budget/ prognos och rapportering. Vidare har du även hunnit skaffa dig erfarenhet från internationella företag och har ett intresse för koncernrapportering till utländska ägare. Kunskap om IFRS, likviditetsplanering och skattefrågor är meriterande. Du engagerar dig i systemfrågor och har med fördel erfarenhet av koncernrapporteringssystem såsom KONSIS, Cognos eller TM1. Du behöver även ha goda kunskaper i engelska språket, och uttrycka dig obehindrat i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i rollen är du en nyfiken och drivande person med god kommunikativ förmåga, Du tar gärna egna initiativ och tycker om att arbeta med att effektivisera ditt eget arbete samt att driva förbättringar tillsammans med övriga personer i teamet. Du beskrivs som analytisk och skapar förtroendekapital genom din respekt för individen, driv och ansvarstagande. Vi ser gärna att du är person som tycker om att utveckla och implementera förändringsarbete, men är samtidigt mån om att slutföra de arbetsuppgifter du påbörjat.

Placeringsort: Linköping

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstånd, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: redovisning, bokslut, bokföring, accounting, ekonom, controlling, financial controlling
+ Läs mer om jobbet
Om företaget


SYNLAB Analytics & Services ingår i koncernen SYNLAB Group. Tidigare hette de ALcontrol men ingår sedan i juli 2017 i en av Europas största laboratoriekoncerner med huvudsaklig verksamhet inom humandiagnostik. På senare år har de breddat sin tjänstebas mot laborativa tjänster inom Miljö och Livsmedel. SYNLAB är ett företag och varumärke som redan finns i 35 länder på 4 kontinenter. 20 000 medarbetare utför under samma namn 500 miljoner analyser varje år. SYNLAB-koncernen innebär global styrka med lokalt fokus för att ge deras kunder ett konkurrenskraftigt utbud av högkvalitativa analyser och tjänster.


I Norden görs cirka 6 miljoner analyser inom miljö- och livsmedelsbranschen varje år. Genom avancerade analyser på vatten, mark, livsmedel och luft bidrar bolaget till en bättre miljö och till att skydda allmänhetens hälsa. De medverkar till en förbättrad miljösituation och till ett långsiktigt hållbart samhälle.

SYNLAB Analytics & Services North Europe är en region inom SYNLAB och däri ingår förutom Sverige även deras bolag i Norge och Finland. I Sverige är de cirka 300 medarbetare spridda på flera orter. Huvudkontoret för Norden är placerat i Linköping.

Besök gärna www.synlab.se för mer information.

I denna rekryteringsprocess samarbetar SYNLAB Analytics & Services North Europe med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga070-20 103 55. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller