Trafikverket · Publicerad 19 okt 2020

Arbetsuppgifter
I denna roll är du uppdragledare telekom, vilket innebär att vara avdelningens kontaktyta för Trafikverkets reinvesterings- och investeringsprojekt i väg- och järnvägsanläggningen. Du samarbetar med verksamhetsområden inom Trafikverket som driver och leder projektverksamheten - projektledare, konsulter, projektörer och entreprenörer i projektens alla faser. Samarbetet berör allt från kravställning inför ett genomförande fram till mottagning av anläggning när projekten avslutas.

Arbetet innebär även att koordinera projektens leveranser mot redan befintlig nationell telekommunikationsanläggning. Koordineringen sker även inom Informations- och Kommunikationstekniks verksamhetsområde (IKT) med avdelningens interna resurser så som andra tekniska specialister och förvaltare inom telekommunikation.

Din uppgift är att säkerställa en förvaltningsbar telekominfrastruktur där bland annat kabelnät, datanätverk och radioutrustning ingår. Överenskommelser träffas med projekt angående tid, kostnad och innehåll. Uppföljning sker regelbundet på projektens samordningsmöten och på IKTs interna leveransuppföljningsmöten.

I rollen ingår även att projektleda delar av telekominfrastrukturavdelningens interna investeringar och att agera byggherre i enlighet med arbetsmiljölagen, när så krävs.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person tar du gärna egna initiativ och är van vid att arbeta självständigt. Du ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du är duktig på att planera och strukturera ditt arbete där du säkerställer ett metodiskt arbetssätt på kort och lång sikt. Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt, är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda samarbeten.

Vi söker dig som
  • har minst gymnasieutbildning inom teleteknik eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetserfarenhet inom telekommunikationsområdet rörande kabelnät, datanätverk och/eller radioutrustning
  • har flerårig erfarenhet i rollen som delprojektledare, uppdragsledare eller snarlik roll inom väg och/eller järnväg
  • uttrycker dig väl i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil
Vi ser det som meriterande om du har
  • eftergymnasial utbildning inom området
  • kunskap och erfarenhet av AB, ABT, ABK och AMA
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Placeringsort för denna tjänst är Linköping, Örebro, Solna eller Eskilstuna.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-02

Upplysningar

Rekryterande chef Per Linde
0101235933

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
2 nov 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga