Trafikverket · Publicerad 20 sept 2019

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Gillar du också att få det du beställt? Hjälp oss att få tågen att rulla i tid och säkert, och bli vår nästa leveransuppföljare.

Som leveransuppföljare på järnväg är din viktigaste uppgift att, tillsammans med projektteamet, säkerställa att Trafikverket får vad vi beställer. Detta kommer bidra till ett tillgängligt och robust järnvägssystem.

Du kommer i huvudsak att bedriva arbetet utifrån något av teknikområdena el, signal eller bana. Över tid kommer vi att utbilda och lära upp dig så att du kan arbeta inom samtliga tre teknikområden. Leveransuppföljning gör vi framförallt ute i vår järnvägsanläggning men även till viss del på kontoret med stöd av tekniska och administrativa system. Tjänsten innebär att du kommer att följa upp och arbeta utefter teknisk säkerstyrning. Du utgår från Trafikverkets kontor i Linköping.

I ditt arbete kommer du att stödja och samarbeta med projektledare och underhållsingenjören inom Underhåll. Du ingår i projektstödsenheten som stödjer våra underhållsprojekt med teknisk kompetens.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en avslutad gymnasieutbildning med inriktning teknik eller har annan utbildning och erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från anläggningsbranschen eller processindustrin
  • har erfarenhet från underhåll av järnvägsanläggningar som exempelvis bantekniker, besiktningsman eller spårsvetsare
Som person har du god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter både internt och externt. Du har även god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Utöver detta är du initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. För att utföra arbete i spårområde krävs bland annat god syn och normalt färgseende, därav blir det aktuellt att genomgå hälsoundersökning om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Placeringsort: Linköping.

Örebro, Eskilstuna och Västerås kan vara möjliga placeringsorter.

Intervjuort är Solna under v.42 och 43.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-06

Upplysningar

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702

Rekryterande chef Veronica Lindgren
0101231215
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
6 okt 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp

Inga fler liknande jobb tillgängliga