Försvarsmakten · Publicerad 27 sept

Norrbottens flygflottilj tillför en elsäkerhetshandläggare, vilket har tillkommit som en ny befattning för att säkerställa att Försvarsmaktens förband och garnisoner uppfyller lagstiftningens krav på ett systematiskt elsäkerhetsarbete. Vid F 21 kommer befattningen utgöra garnisonschefens resurs inom elsäkerhets- och strömförsörjningsområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Stödja chefen F 21 i dennes garnisonschefsroll med att bedriva ett systematiskt elsäkerhetsarbete.
 • Genomföra utbildningar inom elsäkerhets- och strömförsörjningsområdet.
 • Stödja arbetet med att analysera, implementera och vidmakthålla ett systematiskt elsäkerhetsarbete i verksamheten.
 • Tillse att uppgiftsfördelningar hålls aktuella samt att roller inom området är utsedda.
 • Säkerställa att rutiner för kontroll av elektrisk materiel och utrustning följs.
 • Medverka till att förbandets sammanställda elsäkerhetsutbildningsbehov framförs vid förbandets utbildningsdialog med Försvarsmaktens tekniska skola.
 • Genomföra internrevisioner samt avrapportera aktuella lägen vid ledningens granskning.
 • Undersöka och följa upp avvikelser inom området samt ge förslag till åtgärder.
 • Svara för förbandets kontakter med centrala elsäkerhetsfunktioner i Försvarsmakten samt tillsynsmyndigheter.
Som anställd i Försvarsmakten ingår även fysisk träning som en av dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
 • God förståelse och dokumenterade kunskaper inom gällande arbetsmiljö- och elsäkerhetslagstiftning
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Lägst gymnasieutbildning
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift
 • Körkort B
Meriterande kvalifikationer
 • Genomförd värnplikt/grundläggande militär utbildning
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens dokument- och ärendehanteringssystem
 • Erfarenhet av PRIO/SAP
 • God kunskap om Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet av systematiskt säkerhetsarbete
 • Erfarenhet av strömförsörjning, tillfälliga elanläggningar
Du kommer vid behov att genomgå kompletterande utbildningar som krävs för din roll.

Personliga egenskaper

Som person har du en god pedagogisk förmåga då det handlar om att utbilda och informera personal. Du är initiativrik, kreativ, kommunikativ och insiktsfull. Du har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp samt att planera och genomföra projekt. Du behöver känna dig trygg och trivas i rollen som utbildare. Vi ser gärna att du har ett coachande förhållningssätt och skapar engagemang och förståelse för att vi ska kunna leverera den bästa utbildningen och säkerheten till våra medarbetare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Detta är en oberoende/civil befattning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsomfattning 100 %.

Internutbildning och resor i tjänsten förekommer. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsort Luleå

Förfrågningar om befattningen kan göras till avdelningschef Christoffer Edin. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Sofia Kempe. Båda nås genom vxl tfn 0920-23 40 00.

Fackliga representanter
OFR/O - Leif Edström

OFR/S - Karina Jönsson

SACO - Elisabeth Carlström

SEKO - Pentti Sirkka

Samtliga nås via växeln 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel. F 21:s uppgift är att leverera luftoperativ effekt. Till vår hjälp har vi Jas 39 Gripen samt ett av världens största flygövningsområden, där vi övar med både svenska flygvapenförband och förband från andra länder.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:
 • Kontroll av luftrummet.
 • Mark- och sjömålsbekämpning.
 • Underrättelseinhämtning.
 • Luftburen transport.
 • Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.
Tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten försvarar vi Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. För att driva och upprätta en flygbas krävs en stor organisation. Som officer, specialistofficer eller soldat på F 21 kan du arbeta som bland annat flygtekniker, stridspilot och brandman. Du kan ha en civil anställning och arbeta med exempelvis administrativa uppgifter och som förbandsekonom.

Tillsammans med övriga flygvapnet har vi i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga