Försvarsmakten · Publicerad 24 jan

Är du en noggrann och flexibel flygtekniker som önskar arbeta i en spännande miljö?

Norrbottens flygflottilj söker nu civila flygtekniker till sin flygunderhållsverksamhet

Huvudsakliga arbetsuppgifter är flygunderhåll på JAS39 Gripen och du ingår i ett arbetslag på cirka 60 personer. Vi kan erbjuda tjänster vid det bakre underhållet för tillsyner och modifiering vid flygplanverkstaden men även vid den främre underhållsverksamheten, ute på kompanierna. Befattningarna kan innebära såväl utbildning som arbete på annan ort, både inom och utom landet. Vid vissa situationer kan flygunderhållet komma att utföras under dygnets alla timmar och under fältmässiga förhållanden. Fysiska tester genomförs återkommande.

Kvalifikationer:

Du har en godkänd utbildning på flygtekniskt skolsäte med påbyggnad till flygtekniker. Vi vill att du har komplett och godkänd Basic Examination, Basic Traning vilket ska vara utfärdat av en skola godkänd av Transportstyrelsen enligt EASA Part-147, eller av FlygI godkänd utbildning. Du uppfyller även kraven för att efter genomförd praktik, erhålla Certifikat kategori B1.1. Du hanterar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift samt har god datorvana.
  • För anställning krävs godkänd härdplastundersökning samt godkänt färgseende (genomförs i samband med anställning)
  • Körkort klass B
Meriterande kvalifikationer:

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av militärt flygunderhåll. Det är önskvärt att du har flygteknikercertifikat enligt JAR/EASA/RML och har genomfört typkurs JAS 39 C/D.

Du är noggrann och prestigelös vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper. Det är en fördel om du har erfarenhet och kunskap om Försvarsmakten samt att du har körkort klass C. Även genomförd värnplikt eller GMU är meriterande.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad att tjänstgöra hos oss som flygtekniker. Specificera om du föredrar att tjänstgöra vid verkstad eller kompani. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Upplysningar

Flygplanverkstaden: Ulf Nordin tfn 0920-23 49 50

Flygunderhållskompanierna: Per Wikblad 0920-23 47 10

Fackliga organisationer nås genom Försvarmaktens telefonväxel, 0920-23 40 00.

Anställningsform: Schemalagd arbetstid. Tillsvidare. Provanställning sex månader. Individuell lönesättning tillämpas.

Arbetsort: Luleå

Tillträde: Efter överenskommelse

Befattningsnivå: Civil

Sista datum för ansökan: 2019-02-28

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel. F 21:s uppgift är att leverera luftoperativ effekt. Till vår hjälp har vi Jas 39 Gripen samt ett av världens största flygövningsområden, där vi övar med både svenska flygvapen förband och förband från andra länder.

Tillsammans med övriga flygvapnet har vi i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga