Försvarsmakten · Publicerad 21 sept 2020

Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker en Materielplanerare, med placering i Luleå.

Om Verksamheten

FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet, med enhetsledningen stationerad i Enköping. Huvudsakliga arbetsuppgifter för FMTIS består i att bistå Högkvarteret och Försvarets Materielverk vid ombyggnader i FM telenät, producera förbindelser både för nationell och internationell verksamhet, utöva rollerna som Tekniskt ansvarig och Teknikledare för FM Lednings- och marktele-system samt inventera och redovisa teleteknisk materiel och dokumentation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Materielplanerare kommer du att genomföra materielredovisning och materielstyrning, genom inventering och befintlighetskontroll av materiel på FM teletekniska anläggningar. Du ansvarar för dirigering och hantering av materiel vid utbyggnader, modifieringar och avvecklingar. Du sköter redovisning av materiel i LIFT. Arbetet utförs till stor del vid FM obemannade anläggningar, vilket medför ett stort antal resor i tjänsten.

Kvalifikationer
  • Gymnasieutbildning, med inriktning teleteknik eller motsvarande
  • Vana av att hantera kvalificerat hemlig information
  • Mycket goda kunskaper i materieladministration
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift
Meriterande
  • Kännedom om FM anläggningar och system i norra Sverige
  • Bakgrund inom markteleområdet, ledningssystem eller logistik
  • Kunskaper i redovisning av materiel i LIFT
  • Goda kunskaper i säkerhetstjänst och har kännedom om arbetsmiljöarbetet inom FM
Personliga egenskaper

Vi ser att du har god förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt. Du behöver vara drivkraftig, initiativtagande och flexibel samt ha en god förmåga att skapa kontakter och kommunicera med nya personer, både över telefon och vid direktkontakt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller ej anställd personal inom FM). Tillträde enligt överenskommelse.

Vi söker en civil Eller en specialistofficer (OR6-8).

Arbetsort: Luleå. Befattningen medför resor både över dagen men också över längre perioder.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta C Vidmakthållandeavdelningen, Jonas Hammarstedt, 076-104 86 23 eller C Materielsystemsektionen, Mikael Adolfsson, 010-823 21 53.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Annika Höddelius, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Anders Wallinder
SEKO Matz Felix.
(Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.)

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-16. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga