Försvarsmakten · Publicerad 31 aug

Är du intresserad av att vara en del av ett starkt arbetslag med många olika uppgifter men med samma övergripande målsättningar? Vill du vara en del i utvecklingen av försvarsmaktens stridsflygsystem genom att planera, koordinera och följa upp den dagliga flygverksamheten på divisionsnivå? Då finns det just ett sådant arbetstillfälle för dig.

Arbetsuppgifter
Som programledare har du en central roll på en stridsflygdivision. Dina kärnuppgifter är att tillsammans med flygtjänstledaren fastställa dagliga flygprogram och sedan koordinera inför och följa upp pågående flygningar med hänsyn till färdplanering, flygplanstatus, väder, övrig aktivitet i luften m.m. I detta ingår även koordination av divisionens verksamhet på marken. Du är en viktig kontaktyta mot angränsande enheter och ett stöd till divisionsledningen och flygtjänstledaren som leder flygtjänsten. Ett visst ansvar för materiel tillkommer, framförallt för materiel som direkt har med tjänsten att göra men även materiel som är viktig för divisionen som t.ex. publikationer, fordon m.m. Verksamheten på en stridsflygdivision är ofta varierad och i högt tempo vilket kräver att du klarar av att hantera sena ändringar.

Normal arbetstid motsvarar ungefär normal "kontorstid" men tjänsten innebär deltagande i en del övningar där onormala arbetstider och resor förekommer. En stor del av arbetsuppgifterna är unika för tjänsten vilket innebär att intern utbildning kommer att ske för att säkerställa att du får tillräckligt goda kunskaper i tjänsten.

Kvalifikationer
 • Goda kunskaper i engelska
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet
 • God simultanförmåga
 • B-körkort
 • Förståelse för Försvarsmaktens verksamhet
 • Intresse för flygverksamhet
Meriterande kvalifikationer
 • Genomförd värnplikt eller motsvarande
 • Tidigare erfarenhet av flygverksamhet, framförallt gällande färdplanering
 • Tidigare arbetslivserfarenhet från myndighet
 • Erfarenhet PRIO/SAP
 • Goda kunskaper i Excel
Personliga egenskaper
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är tydlig och kommunikativ samt har god social kompetens. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning, framförallt avseende förmåga att prioritera mellan ett tillfälligt stort antal uppgifter, utan att stress får en negativ påverkan. Du är mån om och tar ansvar för din arbetsplats. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Civil befattning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsomfattning 100 %. Internutbildning och resor i tjänsten förekommer. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både in- och utrikes. Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsort Luleå.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Stf divisionschef Daniel Jannerstad, 0920- 23 42 11 eller till Stf divisionschef Karl Sunder, 0920-23 42 21. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Sofia Kempe, 0920- 23 47 75.

Fackliga representanter
OFR/O, OFR/S, SACO och SEKO. Samtliga nås via växeln 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-23. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet