Försvarsmakten · Publicerad 13 nov

Sökande enhet
Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som deltar vid insatser i Sverige och internationellt. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping, men har även två stora enheter i Luleå och Ronneby. 1.helikopterskvadron i Luleå är en av Helikopterflottiljens tre skvadroner med inrikting mot markförbanden vilket innebär mycket kontakt med personal från andra förband.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Hos oss får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna kollegor. Arbetet som sambandstekniker är ett varierande och utvecklande arbete och sträcker sig från drift och underhåll till administrativt arbete. Som sambandstekniker är din huvuduppgift att drifthålla 1.helikopterskvadron IS/IT-system, detta innebär bl.a. installation, konfigurering och driftsättning av ny materiel och programuppdateringar, intrångsskydd (brandväggar), logghantering/logganalys, skydd mot skadlig kod och BKS (autentisering), förebyggande underhåll på IS/IT-materiel, medverkan vid materiel- och systemutbyggnader och uppföljning av teknisk dokumentation.

Kvalifikationer
 • Vi söker dig med kvalifikationer främst inom IT.
 • Lägst gymnasieutbildning
 • Grundläggande datakommunikation.
 • Grundläggande kunskap om TCP/IP-baserad nätverk samt Microsoft operativsystem för server och klient.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Svensk medborgare
Önskvärd meriter
 • Yrkeserfarenhet inom IT.
 • Allmän kännedom om Försvarsmaktens IT-system.
 • El-behörighet och/eller andra erfarenheter inom el-området.
 • MCSA för Windows Server eller motsvarande certifiering.
 • Grundläggande kunskaper om Linux och CISCO.
 • Grundläggande militär utbildning (GMU), fullgjort värnplikt eller motsvarande militär utbildning.
 • Erfarenhet av drift och övervakning av tekniska system.
 • Kunskaper om radiolära främst inom HF.
 • Körkort B.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har engagemang, är serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ, arbetar självständigt och tar eget ansvar.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar om befattningen lämnas av: Kn Fredrik Wiberg, chef S6 (söks vi växeln tfn 0920-234000)

Fackliga representanter:
SACO, Anneli Helmersson
OFR/S, Caroline Nilsson
Nås via växeln tfn 013-283000

Anställning: Detta är en tillsvidareanställning med individuell lönesättning som inleds med 6 månaders provanställning med placeringsort i Luleå. Anställningen innebär en heltidstjänst samt internationell arbetsskyldighet. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ säkerhetsskyddslagen. Tillträde till befattningen sker enligt överenskommelse.

Ansökningsprocessen: Du får e-post som bekräftelse på att vi har mottagit din ansökan. Efter sista ansökningsdagen kommer ansökningarna gås igenom och lämpliga kandidater kommer kallas på intervju.

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-10

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet