Försvarsmakten · Publicerad 12 jan

Vi söker en systemtekniker till 211. Stridsflygdivisionen vid Norrbottens flygflottilj.
Systemteknikern tillhör stridsflygdivisionens underenhet MSE (Mission Support Element). Personalen vid MSE arbetar med uppgifter såsom underrättelsetjänst, telekrig och flyguppdragsplanering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker är ditt huvudsakliga ansvarsområde materiel och teknik. Du tillser att divisionens materiel inventeras, följs upp och omhändertas både formellt i olika datasystem samt rent praktiskt. Utöver detta arbetar du även mycket med datorer och teknik.

Du är ansvarig för allt tekniskt stöd rörande datasystemen som finns vid divisionen. Du arbetar med införskaffande och uppdateringar av IT-materiel.

Arbetet är flexibelt och utmanande. Ena dagen är aldrig den andra lik. I arbetet vid stridsflygdivisionen ingår även att vid tre till fyra gånger per år åka på övningar både inom som utom Sverige. Dessa övningar kan vara allt mellan en till fyra veckor långa.

Stridsflygdivisionen är en sammansvetsad enhet som med sin speciella uppgift i fokus ställer höga krav på individen.

Personliga egenskaper
Vi söker sig som har en mycket god samarbetsförmåga. Du ska vara flexibel och kunna arbeta lika väl i grupp som individuellt. Du är en viktig kugge i maskineriet som utvecklar och driver divisionens arbete framåt.
Vi söker därför dig som också är kreativ, noggrann och ta stort ansvar för dina uppgifter inom ramen för den verksamhet som bedrivs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
 • Goda kunskaper i Linux
 • Goda kunskaper i Microsoft/Windows
 • Körkort lägst B
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska Svensk medborgare.
Meriterande
 • C-körkort
 • Genomförd värnplikt eller annan grundläggande militär utbildning
 • Signalskyddsutbildning
Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse med individuell lönesättning.

Anställningen är tillsvidareanställning som inleds med en 6 månaders provanställning. Utbildningsståndpunkten för den enskilde avgör befattningsutbildningens omfattning.

Placeringsort Luleå.

Ansökan sker via vår hemsida. Urval och eventuell kallelse till intervju sker under februari, mars.

Kontaktpersoner
Upplysningar om befattningen lämnas av Kn Fredrik Modin, fredrik.modin@mil.se och Kn Ulf Orvesten, ulf.orvesten@mil.se

Fackliga representanter OFR-S, SEKO, SACO och OFR-O nås genom F 21 vxl, tfn 0920-234000

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-22.
Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I din ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel. F 21:s uppgift är att leverera luftoperativ effekt. Till vår hjälp har vi Jas 39 Gripen samt ett av världens största flygövningsområden, där vi övar med både svenska flygvapenförband och förband från andra länder.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:
 • Kontroll av luftrummet.
 • Mark- och sjömålsbekämpning.
 • Underrättelseinhämtning.
 • Luftburen transport.
 • Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.
Tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten försvarar vi Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. För att driva och upprätta en flygbas krävs en stor organisation. Som officer, specialistofficer eller soldat på F 21 kan du arbeta som bland annat flygtekniker, stridspilot och brandman. Du kan ha en civil anställning och arbeta med exempelvis administrativa uppgifter och som förbandsekonom.

Tillsammans med övriga flygvapnet har vi i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga