Makita oy · Publicerad 19 nov 2021

Sveriges ledande verktygsleverantör söker dig med ett genuint intresse och stor kunskap om elverktyg. Har du dessutom service och försäljning i ditt DNA så tror vi du kommer att stortrivas. Vi kan erbjuda dig den roligaste tiden i din karriär där du kommer att erbjuda dina kunder produkter i absoluta världsklass

OM TJÄNSTEN - DINA ARBETSUPPGIFTER & DITT ANSVAR
Makita söker dig som vill ha en kombinerad roll där du dels är vår verktygsspecialist (End user specialist) med ansvar för våra slutkunder, dels är säljare med ett visst ansvar för våra återförsäljare. Vi kan utlova mycket omväxlande dagar där du är Makitas expert på marknadens bredaste och mest kompletta verktygssortiment för professionella användare.

Detta är ett fritt och självständigt arbete där du planerar besöken hos de slutkunder som finns i din försäljningsregion. Vi tror att en lämplig bostadsort är Luleå med omnejd då flertalet av kunderna du kommer att träffa finns här även om din region sträcker sig ned till Sundsvall.

Du arbetar med uppsökande försäljning där du bokar ut dig till slutkunder och genomför demonstrationer och utbildningar av Makitas sortiment, agerar rådgivare och ger kunden branschens bästa service. Du kommer även att sälja våra produkter genom Makitas återförsäljarnätverk och till deras kunder. I rollen har du ett tätt samarbete med våra säljare i regionen. Ditt främsta arbetsredskap är en fullutrustad verktygsbuss som tar dig till och från kunderna. Du ansvarar för att den alltid är fullutrustad och i bästa skick. Resor och övernattningar kommer att ske regelbundet, ca 30 - 40 resdagar/år. Du utgår från ditt hemmakontor.

I rollen ingår även att:
  • skapa offerter och enklare beräkningar
  • medverka vid mässor och events
  • genomföra utbildningar hos oss internt
  • fungera som stöd åt kunder och kundservice vid produkttekniska frågor
OM DIG - ERFARENHET & EGENSKAPER
  • Kunskap, erfarenhet och intresse av elverktyg
  • Några års relevant arbetslivserfarenhet, kanske har du jobbat som säljare hos våra
återförsäljare eller är själv hantverkare med vana att arbeta med elverktyg och vill utvecklas mot en specialistroll
  • Har förmågan att arbeta strukturerat och självständigt då planering och förberedelse inför kundbesök är av största vikt för att uppnå satta mål
  • Du är social och har lätt för att anpassa dig och lyssna in kundens behov
  • Du är tekniskt och lösningsorienterad
Du kommer till ett företag i stark tillväxt. Vår organisationsstruktur är platt där beslutsvägarna är korta. Vår kultur präglas av vänskaplighet och god stämning där alla medarbetare är stolta att representera Makita som varumärke. För rätt person finns det stora utvecklingsmöjligheter hos Makita Sverige.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Christopher Thorstrand. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Christopher på mejl: christopher.thorstrand@salesonly.se alt via tel. +46 73 521 65 89. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan!

Makita Corporation är ett av världens största verktygs-producerande företag som med 100 års erfarenhet utmärker sig för sin utmärkta prestanda och höga kvalité. Makita finns representerade på alla kontinenter med över 40 dotterbolag. Makita Sverige etablerades i september 2008 och är en filial till Makita Oy, Finland. Vårt huvudkontor med nybyggt showroom och nya, fräscha utbildningslokaler ligger i Sollentuna.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
13 dec 2021
Ort
Luleå
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning

Inga fler liknande jobb tillgängliga