SCANIA CV AB · Publicerad 25 maj 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Ferruform AB är ett fristående helägt dotterbolag till Scania. Vi stärker Scanias konkurrenskraft med dagens och framtidens produkter genom branschledande kompetens, effektiva processer och tvärfunktionellt arbete. Vi har dagliga leveranser av bakaxlar, sidobalkar, tvärbalkar och andra ramkomponenter till Scanias chassimonteringar i Södertälje, Zwolle och Angers. Med drygt 550 anställda är vi en av Luleås största verkstadsindustrier. Luleå är en vacker kuststad, med närhet till natur och fjäll samt bra flygförbindelser.

Logistikservice ansvarar för intern materialtransport samt godsmottagning och godsavsändning. Inom logistikservice arbetar cirka 40 medarbetare fördelat på tre gruppchefsavsnitt. Som verkstadschef rapporterar du till logistikchef och ingår i ledningsgrupp. Du leder även lokal ledningsgrupp på ditt område. I rollen ingår personalansvar för tre st gruppchefer.

Huvudsakligt uppdrag är att ansvara för Logistikservice strategiska mål och aktiviteter. Verkstadschefen ansvarar för verksamheten gällande miljö, hälsa, säkerhet, kvalitet och leveransprecision inom sitt område. För att lyckas med uppdraget krävs ett nära samarbete med dina gruppchefer, produktionen samt stödfunktioner.

I rollen fungerar du både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter. Det finns en tydlig struktur för arbetet och för våra gemensamma processer, men det är ditt aktiva och coachande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete.

Din Profil
Vi söker en person som har ett coachande ledarskap och som gillar att tillbringa tid i verksamheten samt har förmågan att nå resultat genom andra. Du är en god kommunikatör som är lyhörd och har förmågan att entusiasmera, motivera och utveckla din omgivning.

Du är strukturerad med en god analytisk förmåga samt är van att hantera parallella arbetsuppgifter. Vi vill att du har flera års ledarerfarenhet och ser gärna att du har en högskoleutbildning i botten. Du som söker har ett tekniskt intresse och vet vad det innebär att jobba i en tillverkningsmiljö. Tjänsten innebär ett brett kontaktnät både inom och utom Sverige, varför goda kunskaper i svenska och engelska krävs. Vi strävar mot mångfald och ser fram emot sökande med olika bakgrunder.

För mer information och ansökan
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Logistikchef Per Henriksson, 073-961 58 93, per.henriksson@scania.com

Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till HR Business Partner Johan Hedlund, 0920-764 59, johan.hedlund@scania.com

Välkommen med din ansökan via hemsidan. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Sista ansökningsdatum är 2021-06-20. Urval och intervjuer kan ske innan ansökningstidens slut, skicka gärna in din ansökan så snart du kan.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Ort
Luleå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Logistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga