SCANIA CV AB · Publicerad 8 juli 2021

Scanias ambition är att var ledande i skiftet mot hållbara transportlösningar genom att utveckla säkra, smarta och energieffektiva transportlösningar som är bättre för människor och för planeten. Scania i Luleå är en viktig del i den resan för att utveckla framtidens produkter och tillverkningsmetoder. Vi har dagliga leveranser av bakaxlar, sidobalkar, tvärbalkar och andra ramkomponenter till Scanias chassimonteringar i Södertälje, Zwolle och Angers.

Framtidens transportlösningar har många och varierade utmaningar, vilket innebär att vi behöver en lika stor mångfald i personer och kompetenser för att kunna möta dessa utmaningar. På Scania får du möjligheten att utvecklas i samma takt som vi utvecklar framtidens transportlösningar! Är du nyfiken på att vara en del av denna resa?

Till vår produktion söker vi nu verkstadschef till chassi!

Arbetsuppgifter

Verkstadschefens huvudsakliga uppdrag är att ansvara för områdets produktionsmål och strategiska aktiviteter. Det inkluderar det övergripande ansvaret för säkerhet, kvalitet, ekonomi, miljö, arbetsmiljö och leveransprecision. Tätt samarbete med sin lokala ledningsgrupp och med stödfunktioner är en nödvändighet för att nå gemensamma mål.

Verkstadschef rapporterar till produktionschef och ingår i en ledningsgrupp med övriga verkstadschefer i produktionen samt leder lokal ledningsgrupp på sitt område, beståendes av sex gruppchefer. Personalansvar för dessa gruppchefer ingår i rollen för verkstadschef.

Som verkstadschef säkerställer du att tillämpning av våra arbetssätt och metoder efterlevs. Därför ingår det i rollen att aktivt coach och träna andra för bästa efterlevnad samt jobba för ständiga förbättringar inom området. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete.

Din profil

Dina erfarenheter och kunskaper ser vi som ett fundament i rollen som verkstadschef, därför tror vi har du har med dig:
  • flera års erfarenhet av arbete i ledande position
  • goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • gärna en högskoleutbildning att luta dig mot alternativt flera års relevant arbetslivserfarenhet
  • erfarenhet och intresse av att arbeta i tillverkningsmiljö
Dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du lyckas i rollen som verkstadschef, därför kommer stor vikt att lägga vid dem. Vi tror att du:
  • har ett tydligt och coachande ledarskap
  • är resultatinriktad, beslutsam och har förmågan att nå resultat genom andra
  • gillar att vara i verksamheten och har ett teknikintresse
  • har god förmåga att kommunicera och är lyhörd med förmåga att skapa engagemang och utveckling hos din omgivning
  • har god förmåga till struktur, kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt och hantera ett växlande tempo i vardagen
För mer information och ansökan

Under veckorna 28-31 har vi semester och har begränsad möjlighet att svara på eventuella frågor. Vi ser emot att ta del av din ansökan efter ledigheten!

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betyg från lägst gymnasiet. Sista ansökningsdatum är 2021-08-29. Urval och intervjuer kan ske innan ansökningstidens slut, lämna gärna in din ansökan så snart du kan.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Produktionschef Patrik Winbjörk, 0920-765 92, patrik.winbjörk@scania.com.

Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till HR Business Partner Johan Hedlund, 0920-764 59, johan.hedlund@scania.com.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 aug 2021
Ort
Luleå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga