Trafikverket · Publicerad 11 nov 2019

Arbetsuppgifter
Som Controller arbetar du nära både ledning och medarbetare. I arbetsuppgifterna ingår att planera och följa upp verksamheten, samt att kritiskt analysera och granska den. Du leder, sammanställer och kvalitetssäkrar rapportering till ovanliggande organisatorisk nivå. Du rekommenderar åtgärder, deltar i underlag till beslut som rör verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning för att regionen ska uppnå sina mål. I arbetsuppgifterna ingår också arbete med t ex implementering och ständiga förbättringar samt att stödja regionens enheter. Arbetet innebär även att indikera och följa upp avvikelser i aktuella system.

Arbetsuppgifterna omfattar en stor bredd, där det finns möjligheter att utveckla både sig själv och verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har universitets-/högskoleexamen inom ekonomi med inriktning mot ekonomistyrning, (180-240 hp), alternativt har du annan relevant utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.
 • har några års relevant erfarenhet av controllerarbete.
 • har relevant erfarenhet av verksamhetsplanering och/eller verksamhetsuppföljning.
 • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet.
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av UNIT4/Agresso.
Som person
 • drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
 • har du god problemlösningsförmåga som innebär att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.
 • har du god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.
 • är du initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter.
 • har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.
 • har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.
Intervjuer är planerade till vecka 48.

Urvalstester kommer användas i denna rekryteringsprocess.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-20

Upplysningar

Rekryterande chef Sara Sundberg
0101237541

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Åsa Callgren
0101237552

SACO Ingela Jarlbring
0101237557
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
20 nov 2019
Ort
Luleå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga