Trafikverket · Publicerad 30 sept 2021

Som Projektledare till Investerings vägprojekt på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Som stöd i din kompetensutveckling finns också ett sammanhållet program för projektledare med erfarenhetsutbyten och utbildningar. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Som Projektledare hos oss gillar du att arbeta mot mål och tydliga resultat. Du ansvarar för ett eller flera vägprojekt vilket innebär hela kedjan från planering, budget, avtal till genomförande, överlämnande och uppföljning. Du leder en projektgrupp med specialister, konsulter och entreprenörer och du samarbetar med olika parter och intressenter under projektets olika skeden.

På Investering i Distrikt Nord arbetar utifrån att alla har något att tillföra, så genom att hålla högt i tak och ett gott samarbetsklimat lär vi oss av varandras olika erfarenheter och bakgrund.

Kvalifikationer

Ditt ledarskap

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • är erfaren projektledare med flera års erfarenhet från liknande roll inom bygg/anläggning
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet inom infrastruktur
  • har erfarenhet inom produktionsskedet
  • har erfarenhet av upphandling och entreprenadjuridik
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Sista ansökningsdag 1/11.

Placeringsort: Luleå.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-11-01

Upplysningar

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Christina Mattila
0101237068

ST Lena Torgerstad
0101237411

Rekryterande chef Peter Olsson
0101233383
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
1 nov 2021
Ort
Luleå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga