Trafikverket · Publicerad 21 juni

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig en inköpsroll i en av Sveriges största beställarorganisationer. Som inköpare kommer du att vara en viktig del i att se till att våra inköp sker på ett affärsmässigt, hållbart och juridiskt korrekt sätt.

Som inköpare kommer du att arbeta med operativt inköp och upphandling Du kommer att vara en del av ett inköpsteam och stödja kvalificerad inköpare med inköpsadministration. Du deltar aktivt i inköpsprocessens operativa skeden och arbetar självständigt med förnyad konkurrensutsättning. Dessutom genomför du enklare objektsspecifika upphandlingar med stöd från kvalificerad inköpare, som är ytterst ansvarig för projektens upphandlingar och befintliga avtal. Verksamhetssupport åt interna kunder är en naturlig del av ditt arbete. Fokus i rollen kommer att ligga på entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter.

I arbetet ingår att effektivisera och förbättra inköpsadministrationen och den operativa inköpsprocessen. Du verkar som affärsstöd med inriktning på inköpens kvalitet och kontraktens totalekonomi samt för uppföljning av leveransen och erfarenhetsåterföring. Uppföljning och kvalitetsarbete är en viktig och naturlig del i ditt arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har eftergymnasial utbildning inom inköp och/eller utbildning inom ekonomi, juridik alternativt annan utbildning tillsammans med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig

Det är meriterande om du:
  • har några års färsk erfarenhet av offentliga inköp och/eller entreprenadjuridik alternativt något års erfarenhet av relaterat inköpsarbete
  • har kunskap inom LOU/LUF och entreprenadjuridik
  • har erfarenhet av inköpssystemet CTM eller annat inköpssystem
För att lyckas i rollen som Inköpare är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är duktig på att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Rollen som inköpare kräver god förmåga att uttrycka sig på både svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-26

Upplysningar

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

Avdelningschef Fredrik Rosendahl
0101239392

SACO Peter Cederbjörk
0101235459

ST Ami Åreng
0101258002

Stf Avdelningschef Pär Isaksson
0101237108
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 aug
Ort
Luleå
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp

Inga fler liknande jobb tillgängliga