Trafikverket · Publicerad 26 juni

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som kvalificerad inköpare är ditt uppdrag att göra goda affärer åt Trafikverket och staten/medborgarna. Du kommer att finnas med som affärsstöd nära beställarna, samordna inköpsstrategiarbetet, genomföra upphandlingar och se till att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt arbeta med kontinuerliga förbättringar av våra arbetssätt och metoder.

Du kommer att vara med tidigt i processen och ansvarar för inköpsplanering och affärsupplägg, paketera och genomföra upphandlingen samt efter kontraktstecknande vara kommersiellt stöd till kontraktsägaren med inriktning på kontraktets totalekonomi, uppföljning och erfarenhetsåterföring.
Du kommer framförallt att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter för investering samt drift och underhåll av väg och järnväg. Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kan få uppdrag åt övriga avdelningar i landet. Det sker när vi ser att det är effektivt för verksamheten eller utvecklande för dig.

Utöver ovanstående är du delaktig i utveckling av processer och rutiner, t ex nationellt kategoristrategiarbete. Du arbetar med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling. Du är aktiv i dialogen med leverantörsmarknaden och bidrar till utveckling av marknaden genom utvärdering av leverantörer och användning av nya upphandlingsmodeller för att främja innovation.

Är du erfaren, finns möjligheter att ta det övergripande inköpsansvaret och strategierna för stora entreprenadprojekt samt leda leverantörsteam, kategoriteam och utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
  • har högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p inom inköp, teknik, ekonomi, juridik eller dig som har annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har några års arbetslivserfarenhet av att arbeta med upphandlingsprocesser, exempelvis från en roll som strateg, inköpare/upphandlare, projekt-/uppdragsledare eller jurist
Det är meriterande om du:
  • har erfarenhet av strategiskt inköp och affärer från större organisation eller myndighet
  • har några års erfarenhet från stora komplexa upphandlingar, gärna inom industri-, energi-, anläggning- eller byggbranschen
  • har erfarenhet av entreprenadprojekt samt entreprenad- och konsultupphandlingar
  • har god vana av att förhandla och har goda kunskaper inom LOU/LUF och/eller AB/ABT
Vi värdesätter högt om du har arbetat med utveckling och kontinuerligt förbättringsarbete. Detsamma gäller om du har erfarenhet av ledarskap.

För att lyckas i rollen som Kvalificerad inköpare är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du är en god relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Rollen som kvalificerad inköpare kräver god förmåga att uttrycka sig på både svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-26

Upplysningar

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

Avdelningschef Fredrik Rosendahl
0101239392

SACO Peter Cederbjörk
0101235459

ST Ami Åreng
0101258002

Stf Avdelningschef Pär Isaksson
0101237108
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
26 aug
Ort
Luleå
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Underkategori
Inköp

Inga fler liknande jobb tillgängliga