Trafikverket · Publicerad 10 juli 2020

Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som är nyexamninerad markförhandlare till rollen som markförhandlingsingenjör (MING) med placeringsort Luleå.

Som MING är du ett fastighetsrättsligt stöd i väg- och järnvägsprojekt i samarbete med våra markförhandlare, som är en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner och myndigheter och övriga intressenter som berörs av våra projekt.

Arbetet innebär att stödja projekten och markförhandlaren med att ordna markåtkomst, upprätta underlag för förhandling om ersättning för köp av och intrång i fastigheter samt upprätta underlag till övriga fastighetsrättsliga avtal. Du kommer även att delta i projekten från tidig utredning i plan- och byggskeden fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade. Du stödjer även markförhandlaren, som är Trafikverkets representant inför lantmäterimyndighet, vid lantmäteriförrättningar.

Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter, vi ser att du inom ett par år tar dig an en markförhandlarroll och utgör expertstöd för fastighetsrättsliga frågor i infrastrukturprojekten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning inom lantmäteri/samhällsbyggnad, jägmästare eller motsvarande, juridik med inriktning mot fastighetsrätt eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • uttrycker dig mycket väl i tal och skrift i det svenska språket, då rättsliga dokument upprättas i tjänsten
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet eller kunskap om fastighetsrättsliga frågor och/eller samhällsbyggnad/infrastruktur
Arbetet tillsammans med markförhandlaren innebär många kontakter med markägare, allmänhet och andra intressenter både inom och utanför Trafikverket. För att lyckas i rollen ser vi därför att du är självgående och har mycket god kommunikationsförmåga vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är också initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter samt har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Under vecka 28-33 nås Daniel Ström lättast på mobilnummer 0721421374 för frågor om tjänsten.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-26

Upplysningar

Rekryterande chef Daniel Ström
0101230273

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
26 aug 2020
Ort
Luleå
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga