Trafikverket · Publicerad 13 sept 2019

Arbetsuppgifter
I rollen som Miljöspeclialist samordnare kommer du att samordna miljöarbetet i projekt genom att planera, styra och följa upp miljöarbetet från tidigt planskede till genomförandeskedet.

Du kommer att agera stöd till projektledaren i genomförande av investeringsprojekt och vägleda projektorganisationen för att säkerställa att Trafikverket ställer korrekta och relevanta miljökrav. Detta innebär bedömning av miljöaspekter i projekten, att tillse att miljölagstiftningen följs och att säkerställa att Trafikverkets rutiner och verktyg för miljö följs och tillämpas.

Arbetet omfattar deltagande i möten och kontakter med olika myndigheter och samrådsparter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom miljöområdet eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig kunskap från miljöarbete inom samhällsplanering och samhällsbyggande
  • har kunskap av att arbeta med olika miljöfrågor, det vill säga en bred generell miljökompetens
  • har kunskap för att kunna arbeta i en samordnade funktion
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har tidigare arbetslivserfarenhet av miljöarbete kopplat till planering och byggande av järnväg och/eller väg
Som person har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. I rollen som Miljöspecialist samordnare är det av vikt att du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Att ha en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete är även en förutsätting för att du ska kunna utföra ett fullgott arbete.

Intervjuer för tjänsten kommer att genomföras på Trafikverkets kontor i Luleå den 16:e och 17:e oktober. Då HR specialist är placerad på annan ort i Sverige, är det av vikt att du som sökande uppger så snart som möjligt om det föreligger förhinder angivet datum för intervjuer.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-17

Upplysningar

Rekryterande chef Nina Karlsson
0101235089

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Sofi Stål
0101230628
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
17 sept 2019
Ort
Luleå
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Energi & Miljö

Inga fler liknande jobb tillgängliga