Trafikverket · Publicerad 12 sept

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

För dig som vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen i norra Sverige erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i Luleå.

I rollen som projektledare planerar, genomför och utvecklar du underhållet av byggnadsverk inom vårt väg- och järnvägsnät. Du arbetar med såväl förebyggande som långsiktigt underhåll och driver målinriktat underhållsfrågor inom ett utpekat geografiskt område. I rollen tar du fram beställningsunderlag och deltar i upphandling av nya entreprenader. Du har ansvar för budget i planerings- och genomförandeskedet samt i uppföljningen av dina projekt. Som projektledare säkerställer du att Trafikverket får det vi har beställt och upphandlat. Utöver att vara projektledare för projekten innebär rollen att möta upp allmänheten i deras frågor. Ett strukturerat och systematiskt förbättringsarbete inom den egna verksamheten kommer vara en naturlig del av din vardag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning (minst 180hp alt. 120p) med teknisk inriktning, gärna med inriktning mot byggnadsverk alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer likvärdiga
  • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil då resor i tjänsten förekommer
Det är meriterande om du
  • har ledarerfarenhet
  • har erfarenhet av att arbeta i projekt
  • har erfarenhet från underhåll och/eller anläggningsverksamhet
Som person har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter samtidigt som du drivs av att leverera resultat. Du har en affärsmässig framtoning och skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-23

Upplysningar

Rekryterande chef Mattias Broström
0101230979

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
23 sept
Ort
Luleå
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Projektledare