Trafikverket · Publicerad 14 jan 2021

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en projektledare som är särskilt intresserad och engagerad i utveckling av verksamhet! Som projektledare leder du verksamhetsutvecklingsprojekt, förstudier, utredningar, aktiviteter i handlingsplaner och implementeringsarbete inom Verksamhetsområde Investerings Utvecklingsverksamhet.

Arbetsuppgifterna erbjuder bredd och variation, och ett urval av dem är:
 • Leda projekt i samtliga faser - från förstudier och genomförande till projektavslut, överlämning och implementering
 • Leda och driva utredningar
 • Samordna och hålla ihop aktiviteter i handlingsplaner
 • Driva förändringsarbete och implementering
 • Delta i arbetet med att ta fram Investerings utvecklingsinriktning
Som projektledare tillhör du enhet Utveckling inom Verksamhetsstyrning på Investering och samarbetar främst med andra delar av utvecklingsverksamheten och förvaltningen kopplat mot Genomföra åtgärder på vägar och järnvägar samt Investeringsverksamheten. Du rapporterar till chefen för Utveckling.

Vi ser gärna att utveckling är din främsta drivkraft, och gärna att du arbetet i projektform tidigare där utveckling varit i fokus. Om du har erfarenhet från vår bransch är det bra, men inget måste - vi letar efter dig som verkligen motiveras och engageras av utveckling, det är det viktigaste! Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper och att du kompletterar den befintliga gruppen på fyra tre projektledare som redan finns på enheten.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du drivs av att arbeta mot mål och att leda andra i det arbetet. Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl och slutför det som påbörjats. Du har förmågan att presentera rationella lösningsförslag på ett kommunikativt övertygande sätt. Du är van att arbeta i samverkan med andra med ett tydligt kravställande för att optimera projektens potential. Du är en analytisk person som besitter kreativt problemlösande med god förmåga att se möjligheter i komplexa samband.

Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom ett för tjänsten relevant område, eller annan utbildning ihop med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer är motsvarande
 • har några års erfarenhet som projektledare, i samtliga projektskeden från start till avslut
 • har erfarenhet från att driva utvecklingsfrågor
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
Det är meriterande om du
 • har utbildning inom projektledning
 • har utbildning inom beteendevetenskap
 • har utbildning inom förändringsledning
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuerna är planerade till 11-12 februari via Skype.

Placeringsort: Luleå, Gävle, Eskilstuna, Göteborg, Kristianstad, Malmö, Uppsala, Härnösand, Norrköping eller Borlänge

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-02-03

Upplysningar

Rekryterande chef Tove Boija
0101242558

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
3 feb 2021
Ort
Luleå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga