Trafikverket · Publicerad 20 juli 2020

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta med underhållsfrågor på väg!

Som underhållsingenjör väg i Trafikverket stödjer du projekten med teknisk kompetens i drift och underhållsfrågor. Du utgör en viktig resurs beträffande uppföljning och analys av fel och störningar i anläggningen och verksamheten, samt stödjer interna och externa intressenter med lokal och regional kunskap om distriktets verksamhet, anläggningstillstånd och behov.

Du medverkar i utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte samt ansvarar för byggledning/kontroll/analys av åtgärder inom underhållskontrakt inom vägområdet. Vidare deltar du vid teknikmöten med entreprenörer och följer upp planerade och utförda arbeten. Som underhållsingenjör arbetar du både i kontorsmiljö och ute efter vägnätet. Arbetet ute i fält varierar beroende på årstid. I din roll kan du också få chansen att leda mindre projekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har utbildning med teknisk inriktning, lägst gymnasienivå, eller motsvarande erfarenhet som av oss kan bedömas som likvärdig
  • har relevant och aktuell erfarenhet av underhållsverksamhet väg
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har god datorvana, särskilt goda kunskaper i Office-paketet
  • har kunskap och intresse för att arbeta med IT-baserade system
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har relevant erfarenhet av underhållsverksamhet väg med inriktning beläggning, vägmarkering, vinterväghållning
  • har erfarenhet från entreprenadbranschen
  • har kunskaper inom entreprenadjuridik, AMA AF samt kunskap om miljölagstiftning
  • har erfarenhet från arbete i projekt
Då rollen innebär att kommunicera och samverka med enskilda individer, grupper och allmänhet har du god samarbetsförmåga och är en god kommunikatör. Du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt och delar med dig av den information och expertis som behövs för att nå önskade resultat. Vidare anpassar du dig enkelt till nya omständigheter och förändringar.

Placeringsort: Luleå

Intervjuer är planerade til 26-28 augusti.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-17

Upplysningar

Rekryterande chef Simon Sunna
0101234831

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
17 aug 2020
Ort
Luleå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga