Tullverket · Publicerad 17 sept 2020

Tullverkets IT-avdelning är lokaliserad till Luleå och består idag av ca 200 medarbetare. Avdelningen utgör ett stöd för hela Tullverket och levererar olika typer av tjänster inom olika områden till Tullverkets kärnverksamhet och övriga avdelningar. IT-avdelningen ansvarar för Tullverkets IT-produktion och IT-utveckling samt för den kort- och långsiktiga planeringen av verksamheten ur ett IT-perspektiv.

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med goda utvecklings- och utbildningsmöjligheter. Du kommer vara delaktig i arbete med ny teknik och nya tekniska lösningar.

Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker en domän- och lösningsarkitekt till Tullverkets applikationsdomäner innehållande IT-stöd för ledning och styrning samt ärende- och dokumenthantering.

Som domänarkitekt ansvarar du för taktisk och strategisk utveckling av domänens IT-system/tjänster, d.v.s. dess kvalitet över tid, dess målbild, strategi och planer. Du följer upp tidigare beslut och vägval för att bedöma om förväntade effekter uppnåddes.

Som lösningsarkitekt arbetar du med design av lösningar i nära samarbete med tullverksamheten.

Du kommer att delta i ett nätverk av andra IT-, domän- och lösningsarkitekter. Du har förmåga att leda, coacha och koordinera aktiviteter som leder till att vi levererar rätt IT-stöd till Tullverket.

Vi söker dig som har:
 • Akademisk utbildning inom IT eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • aktuell erfarenhet av arkitekturellt arbete förvärvad i arbetslivet de senaste 3 åren
 • arbetat med integrationer (REST/WS/MQ)
 • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
Det är meriterande om du har erfarenhet inom något eller några av följande områden:
 • vedertagna designmönster, kunskaper i modellering och förmåga att på ett begripligt sätt visualisera ett IT-stöds lösningsarkitektur
 • driva arkitekturella frågor i ett större sammanhang
 • agila utvecklingsmetoder
 • UML-modellering, användarfall
 • arbete med IT- och informationssäkerhet
 • Container-baserade miljöer
 • CI/CD.
Personliga egenskaper
Vi söker dig med kunskap och stort intresse gällande arkitektur, design och implementation.

Som person är du kommunikativ, en social lagspelare med ödmjukhet och prestigelöshet som viktiga personlighetsdrag. Du är nyfiken, ambitiös, resultatinriktad och ser möjligheter samt har ett stort engagemang för det du gör. Du har lätt för att samarbeta med andra i team samtidigt som du kan arbeta självständigt.

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande och Ansvarstagande, något helt naturligt.

Vi erbjuder ett spännande, utmanande och stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt
Referensnummer: PER 2020-588.
Placeringsort: Luleå.
Befattningen kräver visst resande nationellt.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

För mer information och ansökan
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Sara Nygren, tel. 0920-25 98 28. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Anders Nilsson tel. 0920-25 96 31 och för Saco-S, Ann-Louise Travehed, tel. 0920-25 96 65.

Din ansökan på svenska med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 4:e oktober 2020. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vill du ha ett meningsfullt och intressant arbete där du bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? I så fall är Tullverket något för dig. Inom Tullverket arbetar 2000 medarbetare inom många olika yrkesområden och alla bidrar på olika sätt till vårt uppdrag som är både att bekämpa brottslighet och ta in tull, skatter och andra avgifter till staten. Våra kontor finns på många orter runt om i landet från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Vi strävar efter att vara en modern och attraktiv arbetsgivare genom att ge eget ansvar och ha tillit till våra medarbetare och arbeta för att skapa en bra arbetsmiljö. Hos oss finns medarbetare med hög och varierande kompetens vilket skapar en dynamisk arbetsplats med stora möjligheter att lära sig nya saker och utvecklas i sin yrkesroll.
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Tullverket tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga