Academic Work · Publicerad 24 sept 2021

Är du maskiningenjör och redo att ta nästa kliv i karriären och nu i en mer konsultativ roll? Trivs du i en kundnära roll och vill bli del av ett engagerat gäng som jobbar mot några av regionens mest välkända tillverkningsbolag? Symetri, som är Nordens ledande leverantör av lösningar för produktutveckling och datahantering söker nu en ny kollega till deras verksamhet i Lund. Låter det intressant? Tveka inte på att läsa vidare!

Information om uppdraget

Symetri har idag 450 medarbetare och över 150 000 användare i norra Europa och är en del av Addnode-koncernen. Symetri hjälper företag inom bygg och tillverkande industri med att optimera hållbarhet och kvalitet i projekt och produkters livscykel genom vägledning och leverans av helhetslösningar inom CAD, Design Automation, PLM och BIM

På Symetri i Lund blir du en del av ett engagerat gäng om 25 medarbetare varav sex jobbar som applikationsspecialister. Arbetsmiljön kännetecknas av en mycket god stämning och att alla jobbar som ett team mot gemensamma mål. Hos dem är din insats både viktig och synlig och du erbjuds här en omväxlande roll med stora möjligheter att utvecklas i din profession. Som applikationsingenjör kommer du ta ansvar för att driva och utföra den tekniska delen i kundspecifika projekt. Du utgår från Symetris kontor i Lund men kommer även sitta ute hos kund kontinuerligt för att vara närvarande i de projekt du ansvarar för. Detta innebär att rollen innefattar resdagar i regionen.

Arbetsuppgifter

Som Applikationsingenjör är du en nyckelspelare på Symetri där din roll är att vara teknisk expert och konsult genom att bistå med både coachning och stöttning för kunder. Du är delaktig i att ta fram koncept där du är delaktig vid leverans och implementering av lösningar men också pågående när den är på plats. Största delen av tjänsten innebär att utföra installation och konfiguering av lösningar i de koncept som du utvecklar. Vanligtvis arbetar du i flera projekt parallellt och du är både ute hos kund för implementering och support och på kontoret för att hantera tekniska frågor såsom vidareutveckling av befintliga och nya lösningar. Du kommer att ha det tekniska ansvaret hos kunden och arbeta tillsammans med säljare och andra konsulter på Symetri i projekten.

Du kommer till exempel att:
  • Agera teknisk expert i projekt och ansvara för konceptualisering likväl som installation och implementering
  • Supporta och utbilda dina kunder i Symetris produkter
  • Stötta säljare i säljprocessen för att utveckla affärer och föreslå förbättringar och utveckling av befintliga produkter utifrån behov och marknaden
Vi söker dig som
  • Har en eftergymnasial utbildning, företrädesvis inom maskinteknik eller likvärdig
  • Har kunskap inom något 3D/CAD-program
  • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
  • Har B-körkort för att kunna ta dig ut till dina kunder
Det är meriterande om du:
* Har ett par års arbetslivserfarenhet i roller inom konstruktion eller produktutveckling

För att lyckas i rollen behöver du vara resultatinriktad och affärsmässig. Du har en förmåga att läsa av och förstå kundens behov och skapa goda relationer. Du inger förtroende genom att vara lyhörd och är duktig på att anpassa din kommunikation efter den kund du samarbetar med. Vidare har du en lösningsorienterad inställning och ett eget driv som gör att du agerar självgående även i situationer som är nya för dig.

Other information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Tillsvidare med inledande provanställning
  • Placering: Annedalsvägen 9, 227 64 Lund
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Symetri önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Symetri
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Lund
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga