Agellis · Publicerad 20 dec 2019

Har du ett brett tekniskt intresse och vill ha världen som arbetsplats? Trivs du att arbeta nära kund för att säkra en god kundupplevelse i en roll där du är del av hela processen från order till installation och support? Tycker du om att lösa problem och skulle motiveras av att ha en projektledande roll?

Agellis utvecklar och säljer kundanpassade mätinstrument till stålverk och smältverk världen över. Våra produkter är unika och möjliggör för våra kunder att minska utsläpp samtidigt som arbetsmiljön förbättras för personalen som vistas ute i produktion. Vi är stolta över att vår produkt gör skillnad och att vi får möjlighet att hjälpa kunder runtom i världen till en bättre arbetsmiljö.

Det går bra för oss, därför behöver vi förstärka vårt team med två servicetekniker. Välkommen till oss på Agellis!

Arbetsuppgifter

Som servicetekniker involveras du redan i orderskedet där du, ofta tillsammans med kollegor, ute hos kund bedömer och rapporterar hur mätinstrumentet ska kundanpassas samt hur installationen ska genomföras. Uppdragen rör såväl nyinstallationer som service och rollen innebär självständigt arbete både ute hos våra kunder såväl som på kontoret. Du är den övergripande projektledaren för kundprojekt och kommer till exempel att:
 • Ta över ordern efter försäljning och genomföra pre-engineering
 • Lämna över relevant information till produktions- och utvecklingsteamen
 • Ta kunden genom processen genom att hålla kontinuerlig kontakt kring ändringar, leverans och installation
 • Installera och driftsätta mätsystemet ute hos kund
Du samarbetar tätt med kollegorna i produktions- och utvecklingsteamen som tillverkar och testar systemet med din hjälp, innan du installerar ute hos kund.

Som servicetekniker kommer du att utgå från kontoret i Lund och ha hela världen som arbetsfält - under våren var vi exempelvis på uppdrag i USA, Sydkorea, Indien och delar av Europa. Tjänsten innefattar cirka 75 resdagar per år.

Utvecklingsmöjligheter

Vi är ett litet bolag, totalt 18 anställda, där varje bidrag räknas och du blir en viktig del av verksamheten. Då vi är del av RHI Magnesita finns även karriärmöjligheter utomlands om det lockar dig.

Goda relationer med kollegorna och work-life balance är viktigt hos oss. Exempelvis tränar vi tillsammans två gånger per vecka över lunchen. Självklart fikar vi också tillsammans varje dag - vi ser gemenskap kollegor emellan som en framgångsfaktor i arbetet och vi tycker om att ha kul tillsammans.

Du blir i denna roll del av Operations-teamet som idag består av chefen Per och tre servicetekniker. Du kommer att ges intern utbildning för att växa in i rollen. Din introduktion börjar i produktion och testning av teknik och systemet för att successivt ta ett större ansvar i kundprojekten.

Vi söker dig som
 • Drivs av att resa i arbetet, som beräknas till cirka 75 resdagar per år runtom i världen
 • Har minst tre års arbetslivserfarenhet som servicetekniker, fältinstallatör eller mättekniker inom processindustrin
 • Gärna arbetar med datorer och har kunskap av datornätverk
 • Har mycket god teknisk förståelse och ständigt vill utvecklas inom området
 • Har erfarenhet av att läsa elscheman och ritningsunderlag
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat
 • Har B-körkort
Meriterande:
 • Har en teknisk utbildning inom el, process eller mekanik
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska
Som person tycker du om att agera självständigt och tar stort ansvar för ditt arbete. Problemlösningsförmåga på plats ute hos kund såväl som i de projekt du leder är för dig en självklarhet. För att trivas i rollen söker vi dig med hög social kompetens, god resvana och som tycker om att arbeta mot olika kontaktytor och kulturer. Då de industrimiljöer du besöker ofta är tung industri är du som person uthållig, resultatfokuserad och vill färdigställa installationer på plats. I arbetet ingår enklare rapportskrivning vilket kräver viss noggrannhet.

Agellis har stort fokus på utveckling och vi ser gärna att du vill bidra med idéer som möter faktiska kundkrav och på så sätt är med och driver produktutvecklingen framåt.

Låter det intressant?

Då vill vi gärna prata mer med dig! Du är varmt välkommen att söka via ansökningsformuläret. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att ansöka. Observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Emilia Westberg på emilia.westberg@roirekrytering.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Agellis Group AB

Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför elektromagnetiska mätinstrument (EMLI) och termografisk övervakningsutrustning (VISIR) för den globala metall-industrin. Våra möjliggör ökad automation, ökad processeffektivitet och förbättrad säkerhet för personal inom metallproduktion. Agellis är idag en av de ledande aktörerna inom sin marknadsnisch och omsätter cirka 25 miljoner. Läs gärna mer på vår hemsida.

Om RHI Magnesita

The driving force of the refractory industry

With 14,000 highly skilled people across more than 35 countries, we produce 2.9 million tons of refractory materials each year. These enable the high-temperature production of steel, cement and glass and many more materials essential to daily life.

We’re acknowledged industry leaders in innovative technology. But to deliver results for customers, that technology has to be put to work effectively. By people. That’s why we attach so much importance to our employees. To a leadership style that encourages openness, fresh thinking and initiative. To a collaborative culture that values ideas and determination to add value for our customers. Colleagues who are down-to-earth, positive, energetic and optimistic make strong teams who get results.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Lund
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Servicetekniker

Inga fler liknande jobb tillgängliga