Danske Bank · Publicerad 27 aug 2019

Har du en stark analytisk förmåga och kunskaper inom penningtvättsregelverk? Trivs du i en föränderlig miljö där du tillsammans arbetar med dina kollegor för att nå uppsatta mål? Då kanske du är en av våra nya specialister inom KYC och AML i Lund!

Vi behöver nu stärka upp det team som arbetar med frågor och kundärenden inom området KYC, Know Your Customer och AML, Anti Money Laundering. Vi tillhör Customer Service Delievery (CSD) Sverige och har som ansvarsområde att säkerställa att information kring KYC är uppdaterad. Vi samarbetar mycket med andra enheter i banken så som Compliance och Risk och värderar högt att ha ett gott samarbete mellan enheterna. AML-området utvecklas och förändras ständigt vilket gör att vi i teamet är inblandade i många olika projekt.

Som en av våra nya specialister inom KYC och AML kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bli att hantera kunduppgifter och säkerställa att vi har tillräcklig dokumentation kring bankens befintliga kunder för att säkerställa att vi lever upp till de lagar och regler som finns på området. Dina arbetsuppgifter innefattar granskning av transaktioner samt delta i olika projekt tillsammans med andra team i banken. Då AML är ett område som ständigt förändras är det viktigt att vi hänger med, anpassar vårt arbetssätt och lär oss kontinuerligt.

Du arbetar i ett lokalt team men har samtidigt mycket kontakt med dina kollegor i övriga länder som du samarbetar med för att skapa bästa förutsättningar för banken.

Vad erbjuder vi?
Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare med drivet att utveckla sig själva och våra affärer. För dig som vill växa både personligt och professionellt ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Vem är du?
För att trivas i den här rollen tror vi att du gillar att arbeta både med administrativa uppgifter och med kundkontakt. Du bör ha en analytisk förmåga och kunna kommunicera väl via telefon och i skrift till kunder. Du är ansvarsfull och gillar att arbeta i ett högt tempo. Vi söker dig som är ansvarstagande och initiativtagande, du låter inte arbetsuppgifter ligga olösta utan tar tag i dem med en positiv och lösningsorienterad attityd. Då vi arbetar i team är det viktigt att du är duktig på att samarbeta och trivs när du får diskutera frågor med dina kollegor och tillsammans ser till att möta deadlines, samtidigt som du ansvarar för att driva ditt eget arbete.

Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och kunskap om penningtvättsregelverk är meriterande. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav. Fler språk är meriterande. En god förmåga att snabbt sätta sig in i nya it-system kommer skapa bästa förutsättningar för att lyckas i arbetet.

Är du intresserad?
Tveka inte att höra av dig till Julie Mestdagh, Head of AML CSD Retail Banking Sweden, +46 (0)767-21 64 52 om du har några frågor.

Skicka ansökan och CV senast 2019-09-22.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Som en av Nordens största banker letar Danske Bank efter rätt personer som vill vara med på vår resa mot att bli den mest tillförlitliga finansiella partnern. Vår ambition är att skapa värde för våra kunder, såväl privatkunder som företag och institutioner. Danske Bank växer snabbt i Sverige, där vi är en utmanare på bankmarknaden, och vi vill därför anställa de mest ambitiösa personerna som vill vara med och bidra till vår drivna och inkluderande kultur. Vårt huvudkontor ligger i Köpenhamn och vi har 19 500 anställda i 16 länder, varav 1 500 i Sverige.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 sept 2019
Ort
Lund
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Bank & Finans

Inga fler liknande jobb tillgängliga