Försvarsmakten · Publicerad 28 dec

Välkommen att tjänstgöra i Regional stab vid MR S

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ekonomichef ingår du i Södra Militärregionens stab planeringssektion och kommer delta i planeringen av Södra Militärregionens budget och verksamhet.

MR S är under utveckling med nya verksamhetsområden som ställer krav på nytänkande och erfarenhet, som bidrar till uppbyggnad och god ekonomistyrning.

Du leder arbetet med att samordna och utveckla ekonomiområdet samt ansvarar för ekonomistyrningen och ekonomiadministrationen. I ansvaret ingår bl.a. att samordna, leda och sammanhålla MR S budgetering, prognostisering och intern/ extern rapportering samt redovisning och kontrollverksamhet.

I arbetet som ekonomichef kommer Du att sitta med i MR S olika arbetsgrupper och företräda chef MRS och ekonomifunktionen, regionalt och internt.

Ekonomifunktionen består av en ekonomichef och en förbandsekonom.

I din roll som ekonomichef är du stabsmedlem vilket innebär att du även kommer få bidra till samordning och stöd till andra delar av staben och till funktioner ute i Militärregionen. Du kommer att bli krigsplacerad i Regional stab (och kommer ges anpassad militär utbildning).

Kvalifikationer

Minst 3-årig eftergymnasial ekonomiutbildning.

Flerårig erfarenhet (minst 3 år) som ekonomichef/ekonomiansvarig, eller motsvarande kompetens som anses likvärdig.

Erfarenhet att arbeta i processer och med processutveckling.

Goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel.

B körkort

Meriterande kvalifikationer

Kunskap och erfarenhet från Försvarsmakten

Goda kunskaper om, och erfarenhet av ekonomisk styrning vid större företag/ myndighet.

Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete.

Kunskap och erfarenhet av PRIO/ SAP.

Personliga egenskaper
De egenskaper vi söker generellt innefattar bl a ansvarskänsla och gott omdöme, samarbetsförmåga, tempoväxlingsförmåga, noggrannhet, utvecklings- och resultatfokus samt analysförmåga. Du ska vara stresstålig och dessutom ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Stabschef övlt Karl Johan Nyberg, via växel, 046-36 80 00
Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist: Martin Beckman, 072-984 11 18

Regionala staben vid MR S
Är ett krigsförband lokaliserat till Revingehed. Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare samt civila tjänstemän.

Chefen för Södra Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionen omfattar de geografiska länen: Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne.

Övriga krav
För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.
Befattningen är placerad i Revingehed
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-03. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga representanter
OF, Johan Sjökvist
OFR/S, Sena Seladin
SACO, Christel Juhlin
SEKO, Tony Borg
Samtliga nås via växeln på 046-36 80 00
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet