Försvarsmakten · Publicerad 7 juni

Allmänt

71:a bataljon är en motoriserad skyttebataljon utrustad med pansarterrängbil 360. Huvuddelen av striden sker till fots med fordonen som understöd och transportmedel. Bataljonen består av fem kompanier. Ett stabs-/understödskompani, ett trosskompani och tre skyttekompanier varav ett är deltidsanställt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som gruppchef vid sjukvårdsplutonen tjänstgör du antingen vid sjukvårdsgrupp/pansarterrängbil 360 eller på förbandsplatsen. Stor vikt läggs på ett moget och transparent ledarskap då du är chef över både civila och militärer. Utöver de ordinarie arbetsuppgifterna som åligger gruppchefen är du också en del av befälslaget på plutonen. Du förväntas vara delaktig i planerandet och genomförandet av utbildningar både internt och externt. Som gruppchef spelar du också en betydande roll i vidareutvecklingen av sjukvårdsplutonen vid 71:a bataljon.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du skall ha lätt för att arbeta i grupp och vara van att arbeta under stress.

Grundläggande behörighet

Svensk medborgare

Genomförd värnplikt, grundutbildning (GU) eller grundläggande militär utbildning (GMU) med godkända betyg.

Utbildad gruppchef och har tjänstgjort i befattning som gruppchef eller gruppchef ställföreträdare.

Uppfyller fysiska och medicinska krav.

* B-körkort.

För dig som påbörjat gymnasiet före 1 juli 2011 ska du ha minst betyget godkänt (G) i följande ämnen från gymnasieskolan:
  • Svenska A
  • Engelska A
  • Matematik A
  • För dig som påbörjat gymnasiet efter 1 juli 2011 ska du ha minst betyget godkänt (E) i följande ämnen från gymnasieskolan:
  • Svenska 1
  • Engelska 5
  • Matematik 1 (1a, 1b eller 1c godtas)
Önskvärda meriter:

Vana och erfarenhet att tjänstgöra som gruppchef vid sjukvårdsgrupp/förbandsplatsgrupp på manöverbataljon eller logistikbataljon.

Goda vitsord från tjänst i aktuell eller liknande befattning.

Tidigare genomförd utlandstjänst.

Vad kan försvarsmakten erbjuda dig?

Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från mängden, som är utvecklande och utmanande såväl psykiskt som fysiskt. Arbetet innebär stor variation i både uppgifter och miljö. Eftersom du tillsammans med dina arbetskamrater arbetar i grupper kommer ni att bygga upp en stark gemenskap.

Frågor om tjänsten kan ställas till:

Alexander Belin, Chef sjukvårdspluton: 0709-12 15 59 eller rekrytering-p7@mil.se

Sista datum för ansökan: 2018-08-12

Anställningsvilkor:

Du anställs som kontinuerligt anställd soldat (GSS/K).

Anställningsdatum: Enligt överenskommelse.

Fackliga representanter nås via mail:

Johan Sjökvist (OF) johan.sjokvist@mil.se

Senadin Sela (OFRS) senadin.sela@mil.se

Tony Borg (SEKO) tony.borg@mil.se

Johan Kullman Andersson (SACO) johan.kullman-andersson@mil.se

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra skånska regementet, P7, är ett pansarregemente som håller i grundläggande militär utbildning (GMU) för rekryter, en bataljon anställd på heltid, en bataljon anställd på deltid och fyra bataljoner i hemvärnet - nationella skyddsstyrkorna. Regementets inriktning är stridsfordon och mekaniserad strid. Under tre år i rad har förbandet blivit utsett till "Sveriges bästa förband".

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga