Försvarsmakten · Publicerad 10 dec

Försvarsmakten söker Mobiliseringsofficer till Södra Militärregionen (MRS).

Militärregion Syds Stab är en av Sveriges fyra militära regionala staber som inrättades 2013. MR S stab är grupperad i Revingehed och stödjer chefen för Militärregion Syd (MR S) som omfattar de sex länen; Skåne, Blekinge, Kronberg, Kalmar, Jönköping och Östergötland. Uppgifterna är att bland annat att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband, genomföra regional försvarsplanering inklusive stöd till mobilisering samt att i samverkan med främst länsstyrelser utveckla den regionala totalförsvarsförmågan. Staben är under stark utveckling inom ramen för ledning för ett starkare försvar och expanderar nu.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som mobiliseringsofficer är din huvudsakliga uppgift att planera, samordna och förbereda mobilisering inom MR S markterritoriella ansvarsområde samt att utveckla mobiliseringsfunktionen.

Övriga arbetsuppgifter är bl.a. att delta i planeringsuppgifter inom staben och biträda chefen J4 inom dennes ansvarsområden samt att delta i stabens samverkan med andra myndigheter och civila aktörer.

Kompetenskrav:

Du är specialistofficer OR 6 -7 eller officer med minst genomförd OF-2 utbildning.

B-körkort

Godkänd efter vederbörlig säkerhetsprövning.

Meriterande kvalifikationer:

* God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Kunskap om Försvarsmaktens beredskaps- och mobiliseringssystem.

Erfarenhet av stabstjänst på taktisk nivå eller förbandsnivå, gärna inom området logistik.

Kunskap om Försvarsmaktens insatsverksamhet.

Förmåga att arbeta i ISUS och SWECCIS samt god förmåga att hantera Microsoft Office applikationer.

Personliga egenskaper:

Du är mycket ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du är resultatinriktad. Du tycker om samarbete och samordning, ser vad som behöver göras och tar initiativ. Du är intresserad av att utvecklas såväl inom eget ansvarsområde som mot bredare stabskompetens. Du har en hög personlig integritet och förmåga att skapa och bibehålla förtroende. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Anställning:

Anställningsdatum: Enligt överenskommelse.

Lön: Enligt avtal.

Vad kan Försvarsmakten erbjuda dig?

Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från mängden, som är utvecklande och utmanande såväl psykiskt som fysiskt. Arbetet innebär stor variation både i uppgifter och miljö. Eftersom du tillsammans med dina arbetskamrater abetar tillsammans i grupper kommer ni att bygga upp en stark gemenskap. I tjänsten ingår fysisk träning på arbetstid.

Frågor om tjänsten kan ställas till: major Jerry Arvidsson, 070-2771567 eller till Rekryteringskontoret P 7 på rekrytering-p7@mil.se

Fackliga representanter nås via mail:

Johan Sjökvist (OF); johan.sjokvist@mil.se
Senadin Sela (OFRS); senadin.sela@mil.se
Tony Borg (SEKO); tony.borg@mil.se
Johan Kulman Andersson (SACO); johan.kullman-andersson@mil.se

Sista datum för ansökan: 2019-01-31

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet