Försvarsmakten · Publicerad 12 feb

OM TJÄNSTEN

Södra skånska regementet kallas även för P 7.
P står för pansar eftersom förbandets främsta fordon är pansarfordon.
På P 7 utbildas markstridsförband som antingen tjänstgör på heltid eller deltid, vilket också benämns som kontinuerligt och tidvis tjänstgörande.

Den 71:a Motoriserade bataljonen utgör regementets heltidsanställda bataljon bestående av officerare, soldater och civil personal. Bataljonen är bland anat utrustat med pansarterrängbil 360.
Sjukvårdsplutonen är en del av den 71:a motoriserade bataljonen och har i uppgift att stödja bataljonen med kvalificerad sjukvård. Plutonen är i sig organiserad i ambulerande och fasta förmågor såsom sjukvårdsgrupper, lätta trauma grupper och förbandsplats.
Plutonen skall kunna klara av hela spektrat inom prehospital sjukvårdstjänst såsom akut omhändertagande, preventiv medicin, sjukvårdslogistik och daglig sjukvård.
Sjukvårdsplutonen söker nu 3st sjuksköterskor till sjukvårdsplutonen.

Anställningen är en Reservofficersanställning enligt §20 Officersförordningen, med tidvis tjänstgöring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sjuksköterska vid sjukvårdsplutonen ansvarar du för den medicinska delen i det vardagliga arbetet på plutonen. Stor del av tiden går åt till att utbilda egen och extern personal. Sjuksköterskan ansvarar också i samverkan med militär personal för plutonens materiel. Såväl medicinskteknisk utrustning som förbrukningsmateriel och läkemedel.
Du tjänstgör även som sjuksköterska på en av plutonens grupper.
Tjänsten innebär normalt 3 veckors tjänstgöring under våren, samt 3 veckor på hösten.

Krav:
 • Svensk medborgare.
 • Genomförd militär grundutbildning (värnplikt eller GMU).
 • Legitimerad specialistsjuksköterska.
 • Minst 1,5 års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska.
 • God fysisk status.
 • B-körkort.
Meriterande:
 • Genomförd B-ATLS utbildning.
 • Genomförd MIMMS-kurs.
 • Katastrof- och Prehospital sjukvårdsledning.
 • Erfarenhet att tjänstgöra som sjuksköterska vid sjukvårdsgrupp på manöverbataljon.
 • Internationell tjänstgöring i motsvarande befattning under de senaste åren.
Personliga egenskaper:

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du skall ha lätt för att arbeta i grupp, vara en tydlig lagspelare och vara van att arbeta under stress.

Övrigt
 • Tjänsten är civil.
 • Individuell lönesättning tillämpas.
 • Tjänsten är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning.
 • I tjänsten ingår internationell arbetsskyldighet.
Frågor om tjänsten kan ställas till: Rekryteringskontoret P 7 på rekrytering-p7@mil.se

Fackliga representanter nås via mail:

Johan Sjökvist (OF); johan.sjokvist@mil.se
Senadin Sela (OFRS); senadin.sela@mil.se
Tony Borg (SEKO); tony.borg@mil.se
Johan Kulman Andersson (SACO); johan.kullman-andersson@mil.se

Sista datum för ansökan: 2019-03-10

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra skånska regementet, P7, är ett pansarregemente som håller i grundläggande militär utbildning (GMU) för rekryter, en bataljon anställd på heltid, en bataljon anställd på deltid och fyra bataljoner i hemvärnet - nationella skyddsstyrkorna. Regementets inriktning är stridsfordon och mekaniserad strid. Under tre år i rad har förbandet blivit utsett till "Sveriges bästa förband".

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga