Innovation Skåne AB · Publicerad 26 juni 2020

Om Innovation Skåne AB
Innovation Skåne AB är Region Skånes innovationsbolag. Vår vision är 'skånsk innovationskraft gör hållbar skillnad i världen'. Tillsammans med Region Skånes verksamheter, näringslivet och andra aktörer, vägleder och utvecklar vi nya möjligheter för innovation och tillväxt som stärker skånsk innovationskraft. Vi arbetar främst inom innovationsområdena health, mobility, materials, foodtech och lighting - områden där Skåne har unika förutsättningar och där det finns globala behov.

På Innovation Skåne tror vi på självledarskap och att olikheter är en styrka, vi har inga chefer och arbetar enlig Teal (https://www.youtube.com/watch?v=g0Jc5aAJu9g). Vi är för närvarande strax under 50 medarbetare och vi bejakar mångfald och jämlikhet. Välkommen till en arbetsplats med mycket driv, respekt och omtanke! Besök gärna innovationskane.com för mer information.

Projektet
Brinner du för livsmedel, innovation och entreprenörskap kan denna tjänst vara något för dig. Projektet kommer stötta små och medelstora bolag inom livsmedelssektorn att utveckla produkter, processer och koncept tillsammans med teknisk kunnigt stöd från LTH och Netport. Företagen kommer också erbjudas utbildning samt innovation och tillväxtstöd. Parallellt bygger vi upp ett community som skapar ytterligare värde. Projektet kommer drivas i samverkan mellan Innovation Skåne, Lunds universitet/LTH, Netport Science Park och Packbridge. Innovation Skåne är projektägare.

Rollen
Tjänsten innebär ett delat projektledarskap i ett större samverkansprojekt som kommer att involvera flera partner och många intressenter. Arbetsuppgifterna består av projektledning och koordinering av partners men är samtidigt mycket mer än så.

Samledarskapet innebär att projektet har två projektledare med ett formellt likställt ledarskap och att alla viktiga beslut tas gemensamt. Vi tror att styrkan med ett delat ledarskap är olika perspektiv, en möjlighet att kunna stöta och blöta saker med varandra för att i slutändan ta bättre beslut. Därför är det viktig att du som söker tjänsten är prestigelös, samarbetsvillig och har en tro och övertygelse på teamets styrka.

Tjänsten innefattar att planera, följa upp och samordna arbetsuppgifter och kommunikation inom projektet. Den innebär också tät kontakt med universitet, industri och övriga innovationssystem.

Exempel på arbetsuppgifter
  • Koordinera arbetet & ansvara för övergripande mål
  • Utforma projektplan med projektgruppen
  • Förankra beslut och information i organisationen
  • Sammanställa rapporter och presentera resultat
  • Inspirera och stödja projektgruppen
  • Planera och genomföra av olika typer av evenemang
Livsmedel/Foodtech är det yngsta innovationsområden på Innovation Skåne. Därför innebär tjänsten också strategiskt arbete med målet att utveckla en större projektportfolio inom området som svarar mot regionens utmaningar.

Tjänsten är heltid, tillfälliga arbetstoppar förekommer. Du kommer att ingå i ett mindre team och kommer att rapportera till projektets styrgrupp.

Vem är du?
Tjänsten kräver en förståelse för livsmedelsbranschen, dess utmaningar och behov. Du har troligen en universitetsutbildning med inriktning livsmedel, det kan vara inom agronomi, livsmedelsteknik, mat- och måltidsvetenskap, nutrition och livsmedelsvetenskap eller motsvarande. Andra utbildningar kan vara relevanta, viktigast är en god förståelse för branschen.

Du bör vara intresserad av entreprenörskap och samhällsutveckling. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att leda projekt. Erfarenheter som visar på att du kan hantera nätverk med integritet är också meriterande. Du är närvarande och metodisk i ditt arbete, öppen, nyfiken och vill gärna göra hållbar skillnad i världen.

Övrigt

Start: 1 september eller enlig överenskommelse

Omfattning: Heltid (40 timmar i veckan) Tillsvidareanställning.

Plats: Innovation Skåne Medicon Village, Lund. Nätverket finns i hela Skåne och Blekinge och finansieras delvis av myndigheter med huvudkontor i Stockholm vilket innebär att tjänsten utövas i hela Skåne och resor till framförallt Stockholm förekommer. Det är en fördel om du har körkort och egen bil.

Ansökan
Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV och personliga brev. Din ansökan önskar vi allra senast den 9 augusti 2020. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta projektledaren, Emelie Olsson, Emelie.Olsson@innovationskane.com

Övriga frågor rörande rekryteringen hänvisas till HR-chef Johan Rosendahl, 070-886 87 45, Johan.Rosendahl@innovationskane.com. Under sommaren kan svarstiderna vara längre än annars och vi ber om överseende med det.

Obs. Ansökningar tas inte emot per epost.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Lund
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning

Inga fler liknande jobb tillgängliga