Kraftringen Energi AB · Publicerad 17 mars 2020

Har du teknisk kompetens inom elkraft från energi eller byggbranschen? Då har vi ett riktigt spännande jobb med stimulerande arbetsuppgifter där du får möjlighet medverka i projekt som kommer att bidra till samhällsutveckling för oss alla. Du får vara med från beslut till färdig anläggning i ett spännande bolag som verkar i föränderlig bransch och som satsar på att utveckla sina medarbetare.

Projektgruppen på Kraftringen Nät - dina nya kollegor?
Vi i Kraftringens projektgrupp är en sammansvetsad grupp om åtta personer som jobbar med att framtidssäkra ett hållbart elnät i många år framöver. Vi har alla olika kompetenser och även om vår grupp består av specialistroller som projektörer, projektledare, projektbeställare, och projektkoordinator så arbetar vi tight och tvärfunktionellt tillsammans med våra kollegor inom teknik och planering, anslutning, drift och underhåll samt nätmarknad.

Rent konkret hanterar Kraftringen Nät elnätet för ungefär 100 000 elnätskunder. Vi är i startgroparna för många spännande projekt där vi behöver stärka upp vår grupp ytterligare med en kompetent och driven kollega! Tillsammans arbetar vi brett med allt från att göra projekteringar, övergripande projektledning för större projekt till att agera som beställare och kravställare till våra leverantörer. Det kan handla om allt från ombyggnationer av linjer eller hela stationer till nyanslutningar. Vår roll är att ansvara för projektutförandet när våra kollegor inom planering analyserat vilka byggnationer som ska göras.

Vår projektgrupp befinner sig i händelsernas centrum då vi har en beställar- och utförarfunktion i koncernen. Vi driver ett hundratal projekt på årsbasis - vissa enklare, andra mer komplexa och omfattande i både projektlängd, investering och kostnad. Hos oss får du möjligheten till en mångfacetterad och spännande tjänst som Projektör där du får arbeta utifrån gruppens ambition att hela tiden växa och utvecklas i en föränderlig energimarknad. Vi jobbar tillsammans utifrån viljan att ständigt förtydliga, förenkla och förbättra projektverksamheten.

Ditt nya jobb
Som projektör inom elnät kommer du att arbeta med planering och projektering av investeringar och större anslutningar i distributionsnätet. Du kommer att ansvara för den ekonomiska samt tekniska utformningen av projekten och att ta fram underlag till investeringsbeslut. Rollen som Projektör är mycket kontaktintensiv, såväl internt men också externt med kunder, markägare, kommuner, entreprenörer och andra intressenter.

Vi vågar påstå att tjänsten erbjuder en större bredd än den mer klassiska rollen som projektör. Hos oss får du inte bara möjlighet att jobba med tekniken utan även utifrån ett kommersiellt fokus som inkluderar till exempel ekonomisk uppföljning och kundkontakt. Om du har några års erfarenhet som projektör tror vi därför att denna tjänst kan ge dig fler spännande perspektiv, lärorika erfarenheter och få dig att växa och utvecklas.

Vi är måna om vårt goda samarbete inom gruppen och värdesätter därför särskilt din kommunikativa och pedagogiska förmåga. Du är hjälpsam, bidrar naturligt till gruppen och delar generöst med dig av både information och kunskap! Vidare är naturligt för dig att arbeta i projektform som kännetecknas av ett starkt leveransfokus och hög kvalitet.

Som person trivs du i en självgående roll med tydligt ansvar. Du är en trygg och stabil medarbetare som trivs i en kontaktintensiv roll som också ställer krav på din vana att agera beställare, kravställa och förhandla gällande exempelvis leverantörssamarbeten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Lund. Du rapporterar direkt till vår projektchef Mattias. Tjänsteresor förekommer.

Din profil
 • Du har en högskoleutbildning alternativt en yrkeshögskoleutbildning inom elkraft
 • Några års relevant arbetslivserfarenhet från bygg eller energibranschen
 • Du har viss kännedom om material, arbetsmetoder, lagar, regelverk och föreskrifter inom eldistribution
 • Goda anläggningskunskaper
 • Du har B körkort
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal och skrift
Plus om du har
 • Kunskaper i EBR kostnadskatalog
 • Har arbetat med dp-power
 • Är förtrogen med EBR samt kalkylering enligt EBR:s kostnadskatalog.
 • Erfarenhet av projektledning och ekonomiuppföljning
 • Har du erfarenhet från elnätsprojektering och nätplanering är detta mycket meriterande.
Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och runt 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se.

Din ansökan
Du ansöker med CV och personligt brev. Sista dag för ansökan är 13 april. Om du har några frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Christoffer Hällefors, rekryteringskonsult på 070-200 25 90. Har du frågor om tjänsten kontaktar du Projektchef Mattias Karström, mattias.karstrom@kraftringen.se

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning. Tjänsten är säkerhetsklassad och det krävs godkänd register- och säkerhetsprövning, enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627)
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Lund
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga