Kraftringen Energi AB · Publicerad 10 juni 2021

Drivs du av att bygga och utveckla långsiktiga relationer? Hitta den smartaste och framtidssäkrade lösningen för kunderna? Är du dessutom intresserad av både fastigheter och teknik? Då kan det vara dags för dig att växla upp affärsmässigt och bli del av ett riktigt kraftfullt team med en attraktiv portfölj av hållbara energilösningar och smarta energitjänster. Läs vidare om den spännande möjligheten att bli säljare inom vårt specialistområde bostadsrätt (Brf).

Ditt nya jobb
Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi framtidens hållbara energisystem. Inom affärsområdet Försäljning och kundrelationer ansvarar vi för att utveckla och erbjuda helhetslösningar för alla typer av fastigheter och företag. Vi skräddarsyr energilösningen utifrån de lokala förutsättningarna med energieffektivitet och hållbarhet i fokus. Som specialistsäljare med fokus på bostadsrätter (Brf.) kommer du bli högst delaktig i att implementera vår nya koncernövergripande strategi som bidrar till att vi är ett hållbart företag som levererar värdefulla kundupplevelser med innovationskraft till våra kunder, samarbetspartners och samhället i stort.

En hållbar och effektiv energiförsörjning står högt upp på många fastigheters prioriteringslista. Det innebär att vi behöver stärka upp vårt försäljningsteam med en långsiktig och relationsbyggande specialistsäljare med fokus på att affärsutveckla våra befintliga kunder inom bostadsrättssegmentet. Tillsammans med dina 12 kollegor i försäljningsteamet blir du en avgörande person i Kraftringens fortsatta expansion. Ditt huvuduppdrag är att utveckla befintliga bostadsrättskunder med fokus på att hjälpa dem i den viktiga energieffektiviseringsfrågan.

Vi söker dig som är affärsorienterad och som förstår hur energisystemen flödar i fastigheten! Du har förmågan att se förbättringspotential hos våra kunder ur både ett tekniskt, kommersiellt och hållbart perspektiv. Konkret kommer du få en proaktiv och rådgivande roll vad gäller bostadsrättsföreningarnas möjligheter att framtidssäkra sina erbjudanden på marknaden i form av exempelvis solceller och laddstolpar - två viktiga parametrar vad gäller attraktionskraften på bostadsmarknaden idag. Du kommer att jobba lösningsorienterat och konsultativt erbjuda våra kunder alltifrån fjärrvärme, solceller, laddstolpar till energitjänster.

Som specialistsäljare kommer du att proaktivt driva hela försäljningsprocessen från uppstart till uppföljning med fokus på våra befintliga kunder. Du arbetar utifrån en satt budget baserat på pengar, antal produkter som du ska sälja samt möten som du ska genomföra per månad. Du kommer också att bygga relationer internt då jobbet kräver att du samverkar och drar nytta av dina kollegors expertis. Du kommer bland annat att jobba nära energiexperter, kundservice och kollegorna inom Affärsstöd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Lund. Du rapporterar till försäljningschefen.

Din profil
 • Du har dokumenterad flerårig sammanhängande erfarenhet och kan påvisa goda resultat av komplex lösningsförsäljning inom B2B
 • Du har erfarenhet från fastighetssektor eller liknande
 • Du har en allmänt god teknisk förståelse och nyfikenhet
 • Du har erfarenhet av att självständigt driva hela säljprocesser från första kontakt till avslut
 • Du har erfarenhet av en rådgivande roll som ställer krav på teknisk förståelse
 • Du har B-körkort
Meriterande
 • Du har en relevant eftergymnasialutbildning exempelvis inom försäljning/marknad - gärna i kombination med utbildning inom fastighet/teknik/energi
Om dig
 • Du är en uthållig och pedagogisk relationsbyggare som trivs i en utåtriktad, rådgivande och roll
 • Du brinner för att upptäcka nya affärsmöjligheter samtidigt som du stimuleras av att hjälpa kunden att hitta mervärdet i våra innovativa energilösningar
 • Du är en aktiv lyssnare, är naturligt nyfiken och kan med lätthet förstå - och föreslå olika tekniska lösningar - du triggas av att få använda ditt teknikintresse i ditt dagliga jobb
 • Du är en generös, prestigelös team-player som stimuleras av att dela och ta del av kunskap från både kollegor, kunder och samarbetspartners
 • För att bli framgångsrik som specialistsäljare krävs det att du har mod att ta för dig, tänka i nya banor och skapa dina egna försäljningsmöjligheter.
Om oss
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och runt 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se.

Din ansökan
Ansök tjänsten genom att bifoga din CV. Vi arbetar med löpande urval och vi rekommenderar dig därför att söka tjänsten så snart som möjligt, dock senast den 7 juli. Om du har några frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Linda Billstrand, rekryteringskonsult på 0732-00 57 56.

Notera att vi inte tar emot ansökan via e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Lund
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning

Inga fler liknande jobb tillgängliga