Precise Biometrics · Publicerad 12 mars 2021

Precise Biometrics har sedan starten 1997 legat i framkant vad gäller teknik för digital avläsning och identifiering av personer. Bolaget noterades 2000 på Stockholm NASDAQ OMX (Small Cap).

Då nuvarande CFO går vidare till nya utmaningar söker vi nu hans efterträdare. Som CFO på Precise Biometrics har du en central och verksamhetsnära roll. Du ansvarar för ekonomiområdets samtliga delar och också till viss del IR, HR och IT. Det är en operativ roll där du utför mycket "hands-on" själv men har också två medarbetare på ekonomiavdelningen till hjälp. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Ansvarsområden som CFO
 • Ansvarig för intern och extern redovisning
 • Säkerställa kvartalsrapportering och kontakt med investerare
 • Agera bollplank till övriga i organisationen
 • Business Controlling för bolaget, inklusive budget och prognosarbete
 • Ansvarig för att MAR-regelverket följs enligt gällande regler
 • Personalansvar för ekonomifunktionens 2 medarbetare
 • Övergripande ansvar för HR och IT-frågor
 • Föredragande i revisionsutskottet
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller liknande med flera års erfarenhet av relevant ekonomiarbete på avancerad nivå, med fördel från noterade bolag. Du behöver vara stark både i Business Controlling och redovisning men du behöver inte nödvändigtvis ha arbetat som CFO tidigare. Erfarenhet från tillväxtföretag och IR-arbete är meriterande. Vi önskar att du har ett mycket välutvecklat intresse och förståelse för affärer.

Personliga egenskaper

För att vara framgångsrik och trivas i denna roll är du en prestationsorienterad men prestigelös person som uppskattar att pendla mellan högt och lågt och vara central i företagets fortsatta framgång. Du har en god social kompetens och ett starkt engagemang i företagets utveckling och en vilja att göra skillnad. Du trivs i en miljö präglad av utveckling, tillväxt och ett högt tempo där din flexibilitet, helhetssyn och kommunikativa förmåga får komma till användning. Du uppskattar att arbeta i en internationell företagsmiljö och du behärskar både svenska och engelska väl. Som ledare är du trygg och intresserad av att utveckla både människor och processer.

Placeringsort: Lund, Scheelevägen 27

Om Precise Biometrics

Precise Biometrics är en global leverantör av identifieringsmjukvara. Företaget erbjuder produkter inom olika applikationsområden som möjliggör för användare att - genom sin egen biometri - identifiera sig på ett bekvämt och säkert sätt. Precise har tre affärsområden; Digital Identity, Mobile och Smart Card och verkar från sina kontor i Lund, Sverige, Potsdam NY, USA och Shanghai, Kina. Precise aktie är noterad på Nasdaq Stockholm (PREC).

Precise Biometrics omsätter cirka 100 mSEK och har 50 medarbetare.

För mer information besök: www.precisebiometrics.com.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Precise Biometrics med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd; 0707-64 81 04, anna.alenryd@meritmind.se eller kandidatansvarig Viktoria Asp; 0737-48 20 92, viktoria.asp@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Den här tjänsten kan du söka så länge annonsen ligger ute.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Lund
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga