SJR · Publicerad 4 maj 2020

Camurus är ett internationellt, forskningsbaserat läkemedelsföretag med fokus på utveckling och marknadsföring av innovativa läkemedel för behandling av svåra och kroniska sjukdomar. Produkterna baseras på bolagets unika formuleringsteknologin FluidCrystal och en omfattande expertis inom alla faser av läkemedelsutveckling samt försäljning. Camurus aktie är noterade på Nasdaq Stockholm under kortnamnet "CAMX".

Camurus är ett kunskapsbaserat företag drivet av innovation och målmedvetenhet där medarbetarnas kunskap, kreativitet och kompetens är en nyckel till framgång. Camurus har en bred och diversifierad utvecklingsportfölj och genomgår en spännande resa med en positiv tillväxtprognos och ökad omsättning framöver och en fortsatt global expansion. Välkommen till ett intressant och omväxlande arbete där du får möjligheten att utvecklas tillsammans med Camurus.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som redovisningsspecialist passar dig som tycker om att vara med och utveckla och implementera rutiner och processer anpassade för ett företag i expansion. I din roll ansvarar du för redovisning och legal rapportering för Camurus dotterbolag i Europa och Australien vilket ger dig möjlighet att på ett innovativt sätt utforma arbetssättet framåt. Ekonomiavdelningen består av fem medarbetare och du kommer rapportera till ekonomichefen. Tjänsten är placerad i Lund, Ideon på Camurus huvudkontor.
  • Löpande redovisning och avstämning av balanskonton
  • Bokslut (månads-, kvartals- och årsbokslut)
  • Koncernrapportering i Cognos Controller
  • Legal rapportering, t ex momsdeklarationer, skatt och arbetsgivaredeklartion
  • Intercompany-transaktioner
  • Utforma, implementera och vidareutveckla processer
Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och har några års relevant erfarenhet av arbete med redovisning och rapportering från bolag med internationell verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av koncernstruktur. Camurus arbetar i Dynamics 365 och rapporterar i Cognos Controller men det viktigaste är att du är en van affärssystem- och Excelanvändare. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är trygg i din redovisningskunskap och kan se både detaljer och helhet. Du är också kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och relationer. Du driver självständigt dina frågor och du tycker om att samarbeta med kollegor för att uppnå goda resultat. För att lyckas i rollen och för att trivas så tror vi att du tycker om att arbeta i en föränderlig arbetsmiljö och är van vid att ta initiativ, att bygga processer och rutiner och att själv ha drivet att utveckla och förbättra.

Ansökan
I denna rekrytering har Camurus valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Carin Forsén på 0704-715912. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-06-04.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Senior Accountant
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
4 juni 2020
Ort
Lund
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga