Starka AB · Publicerad 1 sept 2021

Koncernen Starka är ett av de ledande företagen på marknaden inom prefabricerade betongprodukter. Vårt anseende bygger på en solid grund av lång erfarenhet där vår position har stärkts genom att vi vävt samman hantverksskicklighet och kvalitetstänkande i ett hållbart material. Inom koncernen omsätter vi cirka 600 miljoner och är 280 anställda. Vi drivs av visionen att leverera hållbara miljöer i betong till sunda hus från våra anläggningar i Arboga, Kristianstad och Ängelholm.

Koncernmoderbolaget är Starka AB, i koncernen ingår 3 bolag som finns i Lund (kontor med 12 medarbetare), Kristianstad (Starka Betongelement AB har sin produktion här samt 150 medarbetare), Ängelholm (Starka Betongprodukter) samt Arboga (produktionsanläggning för Starka Betongelement).

Starka är ett självständigt privatägt företag i tredje generationen som tillverkar och säljer prefabricerade betongprodukter. Vi har specialistkompetens och moderna resurser för utveckling och tillverkning av betongelement och stödmurar. Vi är väldigt stolta över vår historia och vårt material.

Hållbarhetschef till Starka AB

Starka ABhar ett tydligt mål med sitt hållbarhetsarbete. Nu söker vi en Hållbarhetschef som får möjligheten att fortsätta utveckla och driva hållbarhetsarbetet vidare till nästa nivå inom Starka AB.

Ansvarsområde

I rollen som Hållbarhetschef kommer du att leda arbetet med att ta fram strategier och mål för Starkas hållbarhetsarbete där fokus främst kommer ligga på affärsområdet betongelement. Du driver och utvecklar processer kring hållbarhetsfrågan både internt och externt. Rollen innebär kommunikation, administration, uppföljning samt samarbete med många kollegor på Starkas olika siter för att säkerställa att hållbarhetsarbetet integreras i Starkas organisation. Du säkerställer lagbevakning kopplat till miljö och hållbarhet samt omvärlds bevakargenom att hålla dig uppdaterad om utveckling, trender, ny forskning etc. inom området. Du kommer driva det operativa arbetet framåt kring certifieringar, klimat- och produktdeklarationer, miljöbedömningar och produktkrav.

I tjänsten ingår även personalansvar för en person, en Miljö-och Kvalitetssamordnare. Du arbetar och utgår från något av bolagets kontor. Tjänsten innefattar en del resor mellan kontoren.

Utbildning

Vi ser helst att du har en utbildning på universitetsnivå, gärna en Civilingenjörsutbildning med miljöinriktning.

Erfarenhet och kunskap

Vi efterfrågar ca 5-10 års erfarenhet från hållbarhetsarbete sedan tidigare. Du har aktiv arbetat med hållbarhetsfrågan såväl internt som externt mot kund. Möjligen finns din bakgrund inom kvalitet och miljö eller annan likvärdig roll, gärna med en arbetslivserfarenhet från bygg-och fastighetsbranschen alternativt tillverkningsindustrin. Meriterande är om du har arbetat med ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, BREEM, LEED, Miljöbyggnad, Green building eller om du tidigare har jobbat med internrevision. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift i såväl svenska som engelska. Vi förutsätter att du har god datavana med en förmåga att snabbt sätta dig in i olika system samt besitter en god erfarenhet inom Excel.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en engagerad och driven person som brinner för att arbeta med hållbarhet. Du besitter en god förmåga att arbeta strategiskt, systematiskt och proaktivt samtidigt som du säkerställer att den operativa processen följs. Du är social som person och en god kommunikatör med förmågan att driva frågan om hållbarhet mot olika kontaktytor. Du förmedlar tillit inom både den egna organisationen och andra samarbetspartners samtidigt som du på ett smidigt sätt vågar vara kravställande.

Möjligheter med tjänsten som Hållbarhetschef inom Starka AB

Hos Starka får du möjlighet att arbeta i ett bolag med en tydlig hållbarhetsstrategi där man vill vara främst inom sin bransch. Bolaget har en lång och gedigen historik som står för kvalitet i kombination med en hög leveranssäkerhet. I rollen som hållbarhetschef erbjuds du en fantastisk möjlighet att vara med och påverka i ett tidigt skede där du ansvarar för att driva utvecklingen av hållbarhetsarbetet framåt inom Starka. Rollen passar perfekt för dig som trivs i expertrollen och vill arbeta strategisk men som också stimuleras av att säkerställa praktiskt genomförande i den operativa verksamheten.

Ansökan

Vi intervjuar löpande, välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Frågor om tjänsten besvaras av Ellinor Dam, rekryteringskonsult på A-Search, ellinor.dam@asearch.se.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 okt 2021
Ort
Lund
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga