Veolia Water Technologies · Publicerad 10 feb 2021

Vill du verka i teknikintensiv roll, få träffa mycket människor och arbeta i en omväxlande miljö? Då ska du söka rollen som Processingenjör hos oss!

Som processingenjör hos oss blir du en del av processgruppen som tillsammans med säljansvariga, anbudschef, projektledare, och övriga kollegor arbetar i sälj-/anbudsarbete, i projektarbete och i utvecklingsarbete av befintliga och nya reningsverk/vattenverk. Det innebär att du som processingenjör blir en naturlig del i vårt arbete, genom hela processen, från idé till färdig anläggning. Processingenjörens uppgift i arbetet är att, tillsammans med kollegorna i processgruppen, säkerställa att den processteknik vi erbjuder våra kunder håller hög standard och ständigt följer utvecklingen framåt. Våra projekt omfattar både kommunal vatten- och avloppsrening samt industriell processvattenrening.

Om du gillar att arbeta i en dynamisk roll där du får möta olika kunder med unika frågeställningar/utmaningar, och där ditt jobb är att lösa kundens problem, så kommer du att trivas hos oss! Till din hjälp har du först och främst dina skickliga och trevliga kollegor i Sverige men vi är också del av en stor internationell koncern fylld med engagerade människor med olika spetskompetenser inom en stor palett av teknologier.

Din roll:

Dina främsta arbetsuppgifter kommer bland annat vara att:
  • Med stöd av en erfaren processpecialist ta fram processtekniska lösningar och genomföra processberäkningar och stötta upp i sälj-/anbudsarbete
  • Arbeta självständigt med utredningar, förstudier och försök i lab- och pilotskala för att testa applicerbarheten av en tekniklösning och för att utveckla tekniken för att passa kundens unika behov.
  • I samband med projektgenomförande, medverka vid driftsättning av anläggningar och utbildning av driftpersonal. Du kommer också att medverka vid framtagande av process-/funktionsbeskrivningar, driftsinstruktioner och PI-diagram.
Din bakgrund:

För att trivas i rollen tror vi att du som söker har en utbildningsbakgrund som högskole- eller civilingenjör inom ekosystemteknik, kemi, väg och vatten, eller har annan likvärdig utbildning. Vi tror att du har ett par års erfarenhet inom vattenrening och kännedom om vattenreningsprocesser. Kanske har du arbetat som konsult, med drift av reningsanläggningar eller inom entreprenad och är nu redo för nästa steg! Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift och har goda kunskaper i svenska och engelska.

Arbetet som Processingenjör innebär stor variation, i arbetsuppgifter såväl som i form av olika teknologier, arbetstempo, kontaktytor och projekt i olika faser. Du behöver därför vara agil och kunna anpassa dig efter förändrade förutsättningar -och tycka att detta är inspirerande. Vidare trivs du med att samarbeta med kollegor och kunder och är duktig på att anpassa dig och ditt arbete efter varierande situationer.

Tjänsten innebär en del resande (ca 40 - 50 dagar per år), huvudsakligen inom Sverige men det förekommer även resor internationellt, vi ser därför det som ett krav att du har B-körkort. I rollen rapporterar du till företagets processchef.

Anställningsform: Heltid, tillsvidare

Placeringsort: Företrädesvis Lund men även placering i Solna, Örebro eller Karlstad kan diskuteras

Sista ansökningsdag: Vi går löpande igenom ansökningar, välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2020-03-09

För information:

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocess vänligen kontakta HR-generalist Charlotta Berlin på charlotta.berlin@veolia.com
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Lund
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga