PREEM AB · Publicerad 13 sept 2019

Vill Du vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle? Ser Du reglerdesign och kemiteknik som spännande och utvecklande områden? Då är Du Processtyrningsingenjören vi söker!

Som Processtyrningsingenjör hos oss bidrar Du till Preems vision genom att optimera och energieffektivisera kemiska processer med hjälp av reglerteknik. Genom en nära samverkan med flera delar av Preems verksamhet kommer Du att vidga din kompetens och bli en viktig del i omvandlingen mot ett hållbart samhälle.

Jobba för framtiden redan idag
Som processtyrningsingenjör på Preems raffinaderi i Lysekil kommer Du att:
  • Ta fram och implementera strategier för styrning av kemitekniska processer
  • Utveckla och underhålla applikationer för avancerad processtyrning
  • Designa och bygga avancerade styrningar i raffinaderiets styrsystem.
  • Bistå driftorganisationen vid reglertekniska frågeställningar
I tjänsten kommer Du även få möjligheter att arbeta med andra system som omfattas av avdelningens ansvar. Detta inkluderar system för blandningsoptimering, processinformation och processimulering. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.


Du blir en viktig del av Preem
- en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning och förtroende för medarbetarna. Våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa, men det hindrar oss inte från att ständigt vilja utvecklas. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk. För oss är det viktigt att Du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.


Har Du den här bakgrunden?

Du har en civilingenjörsexamen, gärna inom kemi- eller reglerteknik. Erfarenhet från processindustri eller från arbete inom reglerteknisk design är ett krav. Preem arbetar för mångfald och vi välkomnar sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.


Är det här Du?

För att lyckas i rollen är det viktigt att Du är driven och målmedveten samt att Du har en stor vilja att utvecklas. I rollen kommer Du att driva projekt med många kontaktytor, därför är det viktigt att Du tar egna initiativ och att Du trivs med att samarbeta. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Har Du frågor om tjänsten är Du välkommen att kontakta avdelningschef, Thomas Dolff, på telefon 073-087 84 14.
Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 6:e oktober 2019.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Innebär ditt nya jobb en flytt för dig och din partner? Vi samarbetar med medflyttarservice som erbjuder hjälp att hitta sysselsättningsmöjligheter för din partner. För mer information se www.medflyttarservice.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
6 okt 2019
Ort
Lysekil
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt

Inga fler liknande jobb tillgängliga