-Skånemejerier · Publicerad 12 dec

Har du gedigen erfarenhet från dagligvaruhandeln/FMCG, älskar branschen och är redo för nästa stora utmaning? Trivs du som bäst i en affärsutvecklande roll där ingen dag är den andra lik, och där du får ta ett stort ansvar från dag ett?

Vi satsar på våra nyckelkunder och söker därför nu en Key Account Manager för ett av våra kundkonton. Vi söker dig som brinner för försäljning, affärsutveckling och varumärkesbyggande och som vill vara del av världens största mejeriföretag (Lactalis Group). Möjligheterna är precis så stora som du vill!

Om tjänsten

Som Key Account Manager har du såväl det strategiska som operativa ansvaret för kunden. Ditt främsta ansvar är att utveckla affären med kunden och att vara deras huvudsakliga kategoripartner. Tillsammans med kund driver du tillväxt på ett insiktsfullt och inspirerande sätt för ökad lönsamhet, både på varumärke och egna märkesvaror. Med ett eget resultatansvar tar du fram och genomför affärsplaner samt leder aktivitetsplanering, avtals- och prisförhandling, sortiments- och kategorisamarbeten.

Rollen som KAM innebär relationsbyggande på både central och lokal nivå hos kund, därmed kommer du också att resa en del. Du deltar även i innovationsprojekt och ansvarar för försäljningsprognoser.

Huvudsakliga ansvarsområden:
 • Bygga och bevara relationer till nyckelpersoner hos kund
 • Driva bas-, inovations-, och kampanjförsäljning tillsamans med din kund på kort och lång sikt
 • Utifrån kundens affärskalkyl utveckla kundplaner och säkerställa försäljning samt optimera lönsamhet
 • Förhandla nya avtal med kund avseende sortiment och pris
 • Arbeta nära Säljkår, Marknad och kommunicera insikter till kund
 • Arbeta nära Logistik och Kundservice
 • Analysera försäljning och Nielsendata för att optimera fortsatt försäljning
Tjänsten är placerad i Malmö.

Vi erbjuder

Du blir del av ett professionellt KAM-team där du får mycket stort handlingsutrymme och variation i din vardag. Vill du vara med på en resa där vi tar marknadsandelar i Sverige och där du får möjlighet att påverka den övergripande strategin, är detta rätt tillfälle att hoppa på.

Lactalis Group ger goda karriärmöjligheter samt möjlighet att få arbeta med nya spännande och starka varumärken såsom Lindahls, Allerum och Bravo. Företaget och koncernen investerar mycket i sina medarbetares kompetensutveckling och genom koncernen får man tillgång till ett internationellt nätverk av kollegor att utbyta idéer med. Lacatalis värdeord ligger till grund för det arbetssätt och beteende som vi strävar efter på Skånemejerier: ”Ambition och engagemang med enkelhet.”

Vi blir konkurrenskraftiga genom att varje dag ta till vara det lilla företagets flexibilitet och personliga engagemang i hela värdekedjan och samtidigt dra nytta av ett storbolags etablerade plats på marknaden.

Bakgrund

För att du ska utvecklas bäst i rollen ser vi gärna att du har högskoleutbildning inom relevant område samt några års kommersiell arbetslivserfarenhet inom Account Management mot FMCG.

En framgångsrik KAM hos oss har en bra balans mellan kort- och långsiktiga perspektiv. Det krävs en god strategisk och analytisk förmåga för att kunna säkra lönsamma kampanjer och listningar.

Vidare söker vi dig med:
 • Några års erfarenhet av att jobba med eller inom dagligvaruhandeln med starka varumärken där tidigare erfarenhet av livsmedel/mejeri är meriterande
 • Tidigare erfarenhet av P&L ansvar mot kund
 • God förhandlingsvana, god erfarenhet av analys och ekonomiska kalkyler
 • Mycket goda kunskaper i Excel, Powerpoint och Nielsen
 • Mycket god presentationsförmåga
Som person är du målmedveten, affärsmässig och drivs av att skapa och utveckla nya affärer. Vi söker dig som tycker om att arbeta i ett högt tempo och att organisera både ditt och andras arbete för att nå målen. Du är en individ som naturligt agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet hos kund då du har eget budgetansvar.

Vidare är du en relationsskapande person som skapar ett brett nätverk med kontakter för att uppnå dina och bolagets mål. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas i denna roll förstår du vikten av att få med dig din omgivning och samarbetar effektivt både internt och externt. Du bidrar till ett gott samarbete genom att dela med dig av kunskaper, erfarenheter och information samt stödjer andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål.

Ansökan och information

I denna rekrytering samarbetar Skånemejerier med Roi Rekrytering. Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, vänligen kontakta ansvarig rekryterare Patricia Key på patricia.key@roirekrytering.se alternativt +46 721 82 98 98.

Vi rekommenderar dig att söka snarast möjligt då vi tillämpar löpande urval. Du ansöker med CV och personligt brev genom att trycka på ”Sök tjänst.” Vi kan inte ta emot din ansökningar via mail. Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 feb
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Key Account Manager

Inga fler liknande jobb tillgängliga