Arbetsmarknads- & socialförvaltningen · Publicerad 5 sept 2019

Som socialsekreterare på Social Jour handlägger du alla inom socialtjänsten förekommande ärenden av akut karaktär. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta för att kontinuerligt utveckla verksamheten, bland annat genom att arbeta med metodutveckling och samverkan internt och externt. Till Social Jour aktualiseras en bred social problematik. Arbetet är omväxlande och tempot oförutsägbart. Du arbetar självständigt och med hög delegation. Social jour har som uppdrag att vara första ögonen på plats vid en krissituation. I arbetsuppgifterna ingår även att ge rådgivning via telefon. Då Social Jour är bemannat dygnet runt, veckans alla dagar är arbetstiden för dessa tjänster förlagd enligt schema såväl dag- som nattetid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom och som har flerårig erfarenhet av socialt arbete samt vana av att arbeta med myndighetsutövning. Du har god kännedom om aktuell lagstiftning och är van att tillämpa den i praktiskt arbete. Du har god förmåga att uttrycka dig i svenska språket i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav. Erfarenhet av barnutredningar samt kännedom om dokumentationssystemet Procapita samt engelskkunskaper är meriterande.

Vi söker dig som är lyhörd, respektfull och rak och som har en tro på medborgarens egna förmågor och som fokuserar på möjligheter i mötet med en individ. Du som söker brinner för att ge ett gott bemötande och god service till medborgare och samarbetspartners. Du är en trygg och stabil person som även i mer stressiga situationer bibehåller ett lugn och ett fokus. Du ser dig själv som en orädd och noggrann beslutsfattare som kan analysera när det krävs och ha is i magen när situationen kräver det. Förutom det ovan nämnda lägger vi stor vikt vid din samarbetsförmåga, flexibilitet samt initiativförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Rekrytering sker under förutsättning att beslut om utökning av verksamheten fattas enligt förslag. Urval för denna tjänst kommer att ske löpande och intervjuer är planerade att hållas den 27/9 och 3/10. Vid intervju vill vi att du tar med kopia på socionomexamensbevis samt kontaktuppgifter till referenter.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av HR-konsult Lina Rönningberg, 0708- 29 38 58, och frågor som gäller den specifika tjänsten besvaras av ovan nämnd kontaktperson.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

I Malmö stad och i Burlövs kommun handlägger Social Jour akuta socialtjänstärenden efter kontorstid veckans alla dagar. Vid behov är Social Jour också ett operativt stöd till Malmö stads centrala krisledning och initierar krisstöd till Malmöborna. Under kontorstid hanterar Social Jour biståndsansökningar från personer som inte är folkbokförda i Malmö. Social Jour driver också internetforumet Soctanter på nätet.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Underkategori
Socionom

Inga fler liknande jobb tillgängliga