Arbetsmarknads- och socialförvaltningen · Publicerad 11 sept 2019

Malmös viktigaste jobb kan bli ditt!
Du bidrar med din kompetens och energi aktivt till att fler Malmöbor kommer i arbete eller i studier som syftar till arbete och självförsörjning.
Som arbetsmarknadssekreterare inom arbetsmarknadsavdelningen gör du kartläggning, arbetsmarknadsplanering och erbjuder stöd under insats eller anställning för deltagare som befinner sig i någon av våra arbetsmarknadsinsatser.
Du ingår i en arbetsgrupp med arbetsmarknadssekreterare som genom engagemang och kunskap bidrar till att enhetens mål uppfylls.

Rollen som arbetsmarknadssekreterare innebär bland annat att:
* i samarbete med andra; planera och genomföra insatser av olika slag
* förbereda, vägleda och coacha deltagare i syfte att de ska bli självförsörjande, alternativt göra en stegförflyttning mot självförsörjning
* arbeta med individer och grupper
* dokumentera i databasen ProCapita, bl.a. beskriva och följa upp deltagarens process
* planera och genomföra arbetsmarknads- och studieevent
* samarbeta och samverka med andra aktörer internt och externt tex. socialtjänsten, Arbetsförmedlingen, utbildningssamordnare, arbetsgivare inom både privat och offentlig sektor etc.
* delta i utvecklingsarbetet kring organisationens insatser och metoder
* samla erfarenheter och kunskaper inom området, omvärldsbevaka

Kvalifikationer
Du ska ha en högskoleexamen inom det beteendevetenskapliga området tex studie- och yrkesvägledare, socionom, personalvetare eller liknade samt ha minst två års arbetslivserfarenhet. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i svenska, tal och skrift. Behärskar du andra språk är det meriterande.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete där nedan inslag har ingått:
* Arbete inom arbetsmarknadsområdet
* Motiverande/coachande samtal
* Arbete med grupper
* Kontakter med arbetsgivare
* Arbetat med människor från olika kulturer/bakgrunder
* Dokumentation

Du har mycket god förmåga att skapa relationer och har en god samarbetsförmåga, både internt och inte minst med de externa aktörer som vi samverkar med. Du är flexibel och anpassar dig enkelt till nya förutsättningar. I ditt arbete kommer du att arbeta med deltagare såväl enskilt som i grupp och måste därför ha god förmåga att anpassa arbetssätt och insatser utifrån den enskildes, eller gruppens, behov. Det är också viktigt att du fokuserar på möjligheter snarare än svårigheter/problem. Som person är du självgående, stabil och står stadigt när det är hög arbetsbelastning och bibehåller ett realistiskt perspektiv. Vi ser också att du är resultatinriktad och sätter upp höga mål och arbetar hårt för att uppnå dem.

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer kan komma att ske löpande. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis på din utbildning.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor gällande den specifika tjänsten besvaras av Mikael Toresson.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper. Den här tjänsten är aktuell under förutsättning att inga andra beslut fattas. Avslutningsvis är det även viktigt att du har en god förståelse för kommunen som organisation och att du delar Malmö Stads värdegrund.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Arbetsmarknadsavdelningen är en viktig aktör på Malmös arbetsmarknad. Vi medverkar till att stärka arbetssökande Malmöbors möjligheter till arbete och bidrar till att de av egen kraft, eller med hjälp av annan aktör, kan bli självförsörjande.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Sekreterare
Kontakt
Mejla Mikael Toresson

Inga fler liknande jobb tillgängliga